Life

Cum l-a înfuriat părintele cântăreț Cristian Pomohaci pe Arhiepiscopul din Alba Iulia. ”Mimează preoția, aduce suferință”

Arhiepiscopul din Alba Iuliei îl acuză pe Cristian Pomohaci, fostul preot-cântăreț, rămas fără altar, că mimează preoția și aduce suferință.
23.10.2022 | 21:57
Cum la infuriat parintele cantaret Cristian Pomohaci pe Arhiepiscopul din Alba Iulia Mimeaza preotia aduce suferinta
Părintele cântăreț Cristian Pomohaci l-a înfuriat pe arhiepiscopul din Alba Iulia. ”Mimează preoția, aduce suferință”. Sursa foto: instagram/ colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fostul preot-cântăreț Cristian Pomohaci a rămas fără altar în urma acuzațiilor că întreținea relații amoroase cu minori. Pomohaci, deși fără susținere din partea Bisericii Ortodoxe Române, nu a renunțat la straiele preoțești. Ba din contră, a continuat să slujească în garajul casei sale din Moșuni, pe care l-a transformat în casă de rugăciune.

Cristian Pomohaci descalificat de Arhiepiscopia Alba Iuliei

Lăcașurile improvizate în care Cristian Pomohaci a continuat să predice chiar și după ce a fost caterisit i-a înfuriat pe mai marii Bisericii Ortodoxe Romane.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopia Alba Iuliei, prin intermediul unui document transmis de Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu îl acuză pe Pomohaci că a continuat să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni.

Cu multă îngrijorare și durere, vă aducem la cunoștință faptul că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moșuni, Protopopiatul Târgu Mureș, deși nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni. Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice Bisericii ortodoxe”, se arată în circulara Arhiepiscopiei Alba Iulia.

ADVERTISEMENT

”Aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic”

Documentul transmis de Arhiepiscopia Alba Iuliei mai informează că fostul preot este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă, și, de asemenea, le aduce la cunoștință că actele săvârșite acolo de către Cristian Pomohaci le pot aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic.

”Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze acel locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă. De asemenea, tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic.

ADVERTISEMENT

Totodată, vă aducem la cunoștință că domnia sa este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veștminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte”, mai era punctat în documentul transmis de Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu.

Pomohani, judecat și de evaziune fiscală, pe lângă scandalul sexual cu minori

De cinci ani de când a fost exonerat, Cristian Pomohaci păstorește într-un garaj. Anul trecut, de Crăciun, Pomohaci a organizat pentru zeci de copii o adevărată sărbătoare, aducându-l pe Moș Crăciun chiar la garajul-Biserică.

ADVERTISEMENT

Pomohaci a mai fost judecat și pentru evaziune fiscală, pe lângă scandalul sexual cu minori. Toate aceste lucruri au dus la excluderea lui din BOR, rămânând fără parohie. Cu toate aceastea, artistul Pomohaci nu duce lipsă de cântări și fani, și nici de enoriași care să-i calce pragul Bisericii improvizate.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
A MURIT marele actor! A fost o legendă. Nu te vom uita niciodată
A MURIT marele actor! A fost o legendă. Nu te vom uita niciodată
Finaliștii Vocea României 2023. Cursă strânsă pentru premiul de 100.000 de euro
Finaliștii Vocea României 2023. Cursă strânsă pentru premiul de 100.000 de euro
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română