Fotbal intern

Cum l-a “potolit” Gigi Becali pe Hristo Zlatinski! Gestul patronului FCSB care arată că este un as în afaceri

29.10.2018 | 15:44
Cum la potolit Gigi Becali pe Hristo Zlatinski Gestul patronului FCSB care arata ca este un as in afaceri

Hristo Zlatinski jucase doar un meci în Liga 1 pentru FCSB până la partida cu FC Voluntari, dar mijlocașul bulgar, recunoscut pentru personalitatea puternică, nu a făcut scandal și s-a pregătit exemplar datorită unui gest făcut de Gigi Becali.

FANATIK.RO a aflat cum l-a “înmuiat” Gigi pe Zlatinski. Practic, bulgarul nu a mai putut comenta nimic față de situația sa la formația roș-albastră nici când a fost criticat de finanțator, nici când a fost ținut prin tribune de antrenorul Nicolae Dică.

Gigi Becali l-a plătit în avans pe Hristo Zlatinski! I-a dat jumătate din salariu la semnătură!

Hristo Zlatinski era în negocieri cu rivala Dinamo București în momentul în care Gigi Becali a intrat pe fir. Mijlocașul dorea să plece neapărat de la Craiova, acolo unde nu mai era pe placul lui Devis Mangia, și oferta de la FCSB a venit cum nu se poate mai bine. Conform informațiilor noastre, Zlatinski și Becali au bătut palma pentru un salariu anual de 120.000 de euro. Contractul a fost făcut pentru un sezon, iar FCSB are opțiunea să îi prelungească acordul pentru încă o stagiune.

Mutarea de geniu al afacerilor pe care a făcut-o Becali este, însă, alta. Astfel, patronul roș-albaștrilor i-a plătit lui Zlatinski jumătate din banii de pe contract, 60.000 de euro, la semnătură! Pentru restul de 60.000 de euro părțile s-au înțeles să fie împărțiți în tranșe lunare de câte 5.000 de euro! Prin această strategie, bulgarul a fost convins că nu își va lua țeapă de la FCSB, în vreme ce Becali s-a asigurat că fostul fotbalist al Craiovei nu va “mârâi” dacă nu va juca!

Accidentările în lanț l-au transformat în titular!

Situația lui Hristo Zlatinski la FCSB nu a fost cea mai bună. După debutul în tricoul roș-albastru, în meciul cu FC Botoșani, scor 2-2, Zlatinski a fost făcut praf de Gigi Becali și de Nicolae Dică! “Îmi pare rău că l-am adus“, a spus atunci Becali, în vreme ce antrenorul anunțat că mijlocașul a fost adus de patron fără să îl consulte: “Am văzut că Zlatinski nu are un ritm de joc și de asta l-am schimbat. Mă așteptam să fie mai agresiv, să fie mai activ în defensivă și ofensivă, dar nu a făcut asta. Vine după o perioadă în care a jucat puțin și din acest motiv l-am schimbat. Nu am vorbit cu domnul Becali despre Zlatinski, vom vedea ce decizie voi lua. Oricum, a fost decizia patronului să-l aducă“.

Și Cornel Dinu a fost acid la adresa prestației lui Zlatinski: “Nu ştiu de ce mai trebuia deranjat şi săracul Zlatinski, care îşi trăia undeva o retragere frumoasă din fotbal. Nu e un jucător care să ajungă la pretenţiile FCSB-ului, la ceea ce vor, să câştige campionatul“. Doar că roata s-a întors acum, iar FCSB are nevoie de bulgar. Cum Mihai Pintilii și Ovidiu Popescu sunt accidentați și vor lipsi o perioadă lungă de pe gazon, Zlatinski a devenit titular în linia de mijloc. Prestația cu FC Voluntari a fost una bună, semn că bulgarul a început să se adapteze din ce în ce mai mult la rigorile FCSB.

Ovidiu Popescu și Mihai Pintilii. în luptă pentru balon cu un adversar de la Dinamo
Ovidiu Popescu și Mihai Pintilii sunt accidentați, iar Zlatinski va fi titular la FCSB