Life

Cum recunoști peștele stricat. Multe restaurante își păcălesc clienții în acest mod

Tu știi să recunoști peștele stricat? Multe restaurante se bazează pe un truc prin care ajung să-și păcălească clienții.
27.06.2023 | 06:45
Cum recunosti pestele stricat Multe restaurante isi pacalesc clientii in acest mod
Cum recunoști peștele stricat. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este esențial să recunoști peștele stricat. Iar acest lucru este valabil atât când mergi la cumpărături, cât și atunci când alegi să iei cina la un restaurant. Unele produse sunt ”mascate” atât de bine, astfel încât îți este dificil să realizezi ce mănânci.

Practica folosită în numeroase restaurante

Un bucătar a dezvăluit practica folosită de multe restaurante pentru a ascunde peștele stricat. Este vorba despre faimoasele sandvișuri cu pește prăjit. În aceste cazuri, de cele mai multe ori peștele este preparat, fie pane, fie dat prin făină sau condimentat.

ADVERTISEMENT

Bucătarul Jay Brown nu recomandă nimănui să opteze pentru un astfel de preparat. Iar asta e valabil în special în cazul celor care nu sunt la un local care să fie cunoscutul pentru peștele lui proaspăt.

”Recomand să evitați sandvișurile cu pește prăjit. Dacă nu sunteți undeva la mare, la o tavernă unde se servește pește proaspăt, peștele vechi poate fi ascuns în aluat de bere”, a spus acesta, într-un interviu acordat pentru Insider.

ADVERTISEMENT

Și totuși cum recunoști peștele stricat? Potrivit bucătarului, textura moale și mirosul înțepător ne poate spune multe. Totuși, în momentul în care peștele este condimentat și dat prin pesmet, mirosul e greu de descifrat.

Sunt cazuri în care unii clienți au ajuns chiar și la spital, din cauza unei intoxicații alimentare. Tocmai din acest motiv, el le recomandă tuturor clienților să opteze pentru un pește proaspăt la grătar.

ADVERTISEMENT

Cum recunoști peștele stricat

”Când se prepară un sandvici cu pește pregătit la grătar, se poate simți dacă nu e proaspăt, dacă are mirosuri înțepătoare sau e prea fiert”, a mai explicat Brown, pentru sursa citată.

Cum altfel mai recunoști peștele stricat? Conform bucătarului, după 24 de ore de la achiziționare, peștele are un miros înțepător, precum amoniacul. Somonul în special are o nuanță mai decolorată decât în mod obișnuit și devine mai moale.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, bucătarii au și alte trucuri când vine vorba de peștele stricat. Somonul poate fi gătit, iar mai apoi rezistă în frigider chiar și patru zile dacă stă într-un recipient rezistente la umiditate.

Totuși, nici acest lucru nu garantează că peștele rămâne proaspăt. Cei mai importanți indici prin care poți să recunoști peștele stricat rămân deci mirosul înțepător și textura sa. De asemenea, în cazul somonului, un pește ”viu colorat” simpla sa culoare ne poate spune dacă îl putem consuma sau nu.

Bucătarul nu recomandă nimănui să achiziționeze o felie de somon care nu are o culoare intensă. Acest lucru este valabil în special în marile magazine. De asemenea, cea mai bună recomandare pentru ca o vacanță să nu fie ruinată rămâne optarea pentru un pește fript pe grătar .

ADVERTISEMENT