Sporturi

Cum revine Simona Halep pe locul 1 WTA după turneul de la Madrid! Trei jucătoare vor intra în cursa pentru poziţia de lider mondial

29.04.2019 | 16:45
Cum revine Simona Halep pe locul 1 WTA dupa turneul de la Madrid Trei jucatoare vor intra in cursa pentru pozitia de lider mondial

Cum revine Simona Halep pe locul 1 WTA după turneul de la Madrid. Simona Halep, ocupanta locului trei în clasamentul WTA, s-a distanţat destul de mult după turneul de la Stuttgart de prima poziţie în ierarhie, însă are şansa de a reveni pe primul loc după competiţia de la Madrid, pe care a câştigat-o de două ori de-a lungul vremii, în 2016 şi 2017.

Simona Halep poate reveni pe primul loc WTA după turneul de la Madrid

Pentru Simona Halep urmează cu adevărat o perioadă foarte încărcată din punct de vedere al punctelor pe care le are de apărat, însă jucătoarea noastră nu iese din cursa pentru poziţia de lider mondial. Românca în vârstă de 27 de ani are de apărat 800 de puncte înainte de Roland Garros, de la Madrid (215) şi Roma (585), iar Petra Kvitova nu se califică în cursa pentru locul de lider mondial întrucât are de apărat 1000 de puncte de la Madrid, fiind campioana en-titre.

Nici Elina Svitolina nu stă mai bine. Ucraineanca are de apărat 900 de puncte de la Roma, fiind campioana en-titre la competiţia desfăşurată în Capitala Italiei. Prin urmare, Naomi Osaka, Simona Halep şi Angelique Kerber se vor lupta la Madrid pentru prima poziţie din clasament. Jucătoarea noastră are nevoie să câştige turneul, iar Naomi Osaka să nu treacă de sferturile de finală. Pentru ca Angelique Kerber să fie lider, ea are nevoie de titlu la Madrid, iar Naomi Osaka să nu treacă de turul trei.

Cum revine Simona Halep pe locul 1 WTA după turneul de la Madrid

Simona Halep şi cea mai dificilă perioadă din an

Pentru constănţeanca de pe locul 3 WTA urmează cea mai grea perioadă din sezonul competiţional, săptămâni de-a lungul cărora jucătoarea noastră are de apărat nu mai puţin de 2.800 de puncte la competiţiile desfăşurate la Madrid, Roma şi Roland Garros. În sezonul precedent, Simona s-a oprit în sferturile de finală la Madrid, fiind învinsă de către Karolina Pliskova, în timp ce la Roma a ajuns până în finala turneului, fiind acolo învinsă de Elina Svitolina. La Roland Garros a câştigat marele trofeu trecând în finală de americanca Sloane Stephens.

Tags: