Life

Cum să ieși la pensie fără o zi de muncă. Rețeta perfectă pe care a aplicat-o un bărbat

Știai că poți să ieși la pensie fără o zi de muncă? Un bărbat a găsit rețeta perfectă prin care a fentat sistemul ani întregi.
14.05.2023 | 12:30
Cum sa iesi la pensie fara o zi de munca Reteta perfecta pe care a aplicato un barbat
Cum să ieși la pensie fără o zi de muncă. Sursă foto: Pinterest, Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Poți să ieși la pensie și fără o zi de muncă. Sau cel puțin asta a reușit să facă un bărbat. Și-a ales întâmplător locul de muncă, iar mai apoi s-a bucurat de rezultate. Protagonistul poveștii poate spune că a găsit rețeta perfectă pentru o viață lipsită de griji.

Cum să ieși la pensie fără o zi de muncă

Carlo Cani este bărbatul care a reușit ceea ce mulți doar visează. Italianul în vârstă de 60 de ani a reușit să fenteze sistemul și s-a bucurat de o pensie generoasă ani întregi. Povestea sa este una de-a dreptul impresionată și poate puțini s-ar fi gândit la așa ceva.

ADVERTISEMENT

Care este deci rețeta prin care poți să ieși la pensie fără o zi de muncă? Carlo Cani s-a angajat la o companie minieră din Sardinia în anul 1980. Tatăl său a fost și el miner, drept urmare, acesta ar fi trebuit să urmeze aceeași cale.

A auzit de un post disponibil la mină, iar mai apoi a fost contactat de angajator. Nu era încântat, însă din ”orgoliu”, spune el acceptat propunerea. Ulterior însă, bărbatul și-a dat seama că este ”inapt” pentru serviciu. Și evident că afirmația lui trebuia să fie și susținută.

ADVERTISEMENT

Italianul a acumulat numeroase zile de concediu medical, astfel că nu a mers nici măcar o zi la serviciu. Chiar și așa, el a reușit să se bucure de ieșirea la pensie. Cum a fost posibil acest lucru? A spus-o chiar el într-un interviu.

Poveștile lui Carlo Cani care l-au ajutat să iasă la pensie

Carlo Cani inventa diferite probleme precum amnezie, durere, ba chiar mergea ca și cum ar fi fost beat. De asemenea, obișnuia să se lovească de perete cu degetul, își băga praf în ochi și iată că rezultatele aveau să se vadă ani mai târziu.

ADVERTISEMENT

Bărbatul spune însă că mina nu era pentru el, drept urmare, a căutat metode prin care să o evite. “Inventam totul: amnezia, durerile, hemoroizii, umblam derapând ca și cum aș fi fost beat. Obișnuiam să mă lovesc de perete cu degetul mare, iar lucrul cu un deget umflat era evident imposibil.

Alteori îmi intra praf în ochi. Și apoi gâtul, luni întregi petrecute cu o guleră pentru a ține la distanță o nenorocită de coloană cervicală. Dar adevărul este că nu am putut să o fac, mina nu era pentru mine”, a povestit bărbatul, potrivit La Stampa.

ADVERTISEMENT

”Practic nu am lucrat niciodată”

Evident, nu a putut să facă asta de unul singur. Carlo Cani a fost ajutat și de medici, care i-au fost deci complici. El a reușit în final să fenteze sistemul vreme de 26 de ani, iar acum se bucură de un venit stabil, începând cu anul 2006.

”Am acumulat vechimea necesară, dar practic nu am lucrat niciodată. (…) Am ajuns la vârsta pensionării fără să muncesc cine știe ce. Pur și simplu nu-mi plăcea să muncesc, mai ales nu în mină”, a mai dezvăluit Carlo Cani. Aceasta este deci rețeta prin care poți să ieși la pensie fără o zi de muncă.

Sau cel puțin asta a funcționat pentru italian. Chiar și așa, dezvăluirile sale au generat un adevărat haos. Având în vedere șomajul record din Italia, bărbatul a atras critici dure pe internet. Cei mai nemulțumiți au fost chiar tinerii care sunt în căutarea unui loc de muncă și se tem că nu vor mai încasa o pensie.

ADVERTISEMENT
Tags: