Cum scapi de griji în secolul în care panica se instalează foarte ușor peste tot? Mihai Voropchievici prezintă patru trucuri budiste de care e bine să ținem cont.
Cum scăpăm de agitație în secolul stresului? Maestrul runelor ne oferă câteva sfaturi extrem de interesante!
Primul truc propus de Mihai Voropchievici: „Să vedeți grijile drept ceea ce sunt”. Numerologul spune că avem prostul obicei de a exagera chiar și o grijă foarte mică. Cu cât suntem mai detașați și lăsăm grijile deoparte, starea noastră de fericire e mai mare.
Dacă folosim îngrijorarea ca mod de gândire, facem o risipă mentală și pierdem multă energie. Risipa mentală, prin îngrijorare, nu face altceva decât să ne fure energia, iar în final nu rezolvăm nimic.
Mergem la al doilea truc: „Să înțelegem cum funcționează mintea”. Noi, niciodată nu am fost interesați să cunoaștem cum funcționează mintea. De ce trebuie neapărat să etichetăm câtă minte are un om?
A avea minte înseamnă a fi deștept, inteligent, dar mai înseamnă și a fi cumpătat, precaut, liniștit, detașat de toate grijile cotidiene. După o zi agitată, în care nu ne controlăm mintea suficient, mergem la culcare, dar atunci se activează mintea-maimuță.
În loc să punem capul pe pernă și să dormim, nu facem decât să folosim o mantră. Punând capul pe pernă, nu mai trebuie să dăm voie gândurilor să ne năvălească. Multitudinea de gânduri care vin peste noi nu fac decât să ne sporească primul punct despre care vorbeam: îngrijorarea.
„Ce va fi mâine? Ce va zice nu știu cine? Ce va face șeful?”, sunt doar câteva din gândurile care ne strică somnul. Apoi, mai vin și alte necesități nocturne și, din 7 sau 8 ore rezervate odihnei, le fragmentăm și dormim porționat, iar a doua zi nu suntem buni de nimic, suntem obosiți permanent. Doar patru ore dacă dormim legat, e suficient să ne regenerăm pentru ziua următoare.
Mihai Voropchievici spune că trebuie să dăm o comandă fermă creierului atunci când ne punem în pat, la somn, să îi spunem că vrem să dormim.
Al treilea truc: „Acceptă că nu poți controla lumea”. Foarte mulți au senzația că îi pot controla pe toți. Dorința nebună de a deține supremația, de a controla pe toată lumea, nu duce la ceva bun.
„Dumnezeu când ne-a trimis pe acest pământ la reîncarnare, nu l-a făcut pe niciunul conducător. Când vrei să conduci, gândește-te că trebuie să conduci pentru ceilalți din jurul tău, nu pentru foloasele tale.
Făcând asta, nu faci altceva decât să te autodistrugi. Autodistrugerea intervine în toate mințile care cred că într-adevăr conduc lumea”, menționează Mihai Voropchievici.
Un alt truc de care să ținem cont este următorul: „Concentrați-vă pe prezent”. E bine să încercăm să trăim clipa. Avem 24 de ore, le știm, pentru că intrăm în monotonie. Nu trebuie să ne încărcăm ziua, trăind prezentul, cu griji. Să nu plecăm de acasă cu gândul că suntem centrul Universului.
Cel mai indicat este să trăim lucrurile așa cum vine ori cum sunt prevăzute de undeva, de Sus. Cu alte cuvinte, ca să avem un prezent bun, trebuie să avem un trecut pe care l-am dus cu rezolvarea tuturor problemelor. Prezentul e mai bun și mai luminos dacă nu ne încărcăm cu grijile unui viitor. Viitorul este în prezentul pe care îl construim azi.
Budiștii știu că trăind clipa nu facem altceva decât să ne bucurăm propria persoană. Bucurându-ne unii de ceilalți, ne putem construi cu adevărat viitorul. Pentru alte subiecte interesante din sferele astrologiei, numerologiei sau ezoterismului, intrați pe pagina de YouTube ASTROFANATIK.