Sport

Cum se califică CFR Cluj în primăvara europeană din Conference League! Toate calculele pentru meciul cu Sivasspor

CFR Cluj este aproape de o calificare în primăvara europeană din Conference League. Care este rezultatul de care are nevoie campioana României în etapa a 5-a.
14.10.2022 | 01:15
Cum se califica CFR Cluj in primavara europeana din Conference League Toate calculele pentru meciul cu Sivasspor
Toate calculele prin care CFR Cluj se poate califica în primăvara europeană din Conference League (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a învins-o pe Slavia Praga, scor 2-0, şi a ajuns la 7 puncte în Grupa G din Conference League, iar acum poate spera la calificare în primăvara europeană. În următoarea rundă, campioana României o întâlneşte pe Sivasspor, în timp ce Ballkani primeşte vizita Slaviei Praga. Ardelenii îşi pot asigura calificarea, dar are nevoie de un anumit scor în meciul din Turcia, după ce a pierdut partida tur, scor 0-1.

Toate calculele prin care CFR Cluj se poate califica în primăvara europeană din Conference League. Cele două scenarii prin care clujenii îşi asigură locul 1 încă din etapa a 5-a

CFR Cluj îţi poate asigura locul 1 în Grupa G din Conference League, ceea ce înseamnă automat calificarea directă în optimile de finală ale competiţiei. Pentru asta, clujenii au nevoie de o victorie la două goluri diferenţă în faţa lui Sivasspor, iar Ballkani să nu câştige meciul cu Slavia Praga.

ADVERTISEMENT
  • CFR Cluj o învinge pe Sivasspor la două goluri diferenţă şi Slavia Praga o învinge pe Ballkani (1. CFR Cluj 10 pct, 2. Sivasspor 7 pct, 3. Slavia Praga 7 pct, Ballkani 4 pct)
  • CFR Cluj o învinge pe Sivasspor la două goluri diferenţă şi Slavia Praga remizează cu Ballkani (1. CFR Cluj 10 pct, 2. Sivasspor 7 pct, 3. Slavia Praga 5 pct, 4. Ballkani 5 pct)

Dacă Ballkani o învinge pe Slavia Praga, iar CFR Cluj o bate la două goluri diferenţă pe Sivasspor, ardelenii şi-ar asigura calificarea în primăvara europeană. Ultima etapă din Grupa G ar aduce o finală pentru locul 1, între CFR Cluj şi Ballkani.

ADVERTISEMENT
  • CFR Cluj o învinge pe Sivasspor la două goluri diferenţă şi Ballkani o învinge pe Slavia Praga (1. CFR Cluj 10 pct, 2. Sivasspor 7 pct, 3. Ballkani 7 pct, 4. Slavia Praga 3 pct)

CFR Cluj merge în primăvara europeană şi la un succes cu diferenţă minimă în etapa a 5-a. Cum poate fi eliminată cu 10 puncte

La un succes cu diferenţă minimă, CFR Cluj ar fi pe primul loc după etapa a 5-a şi ar obţine calificarea în primăvara europeană în scenariul în care Slavia Praga şi Ballkani ar tremina la egalitate, dar şi în cel în care cehii câştigă meciul cu formaţia din Kosovo.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj ar putea să fie eliminată chiar şi cu 10 puncte. Pentru asta, ardelenii trebuie să câştige la diferenţă minimă partida cu Sivasspor şi să piardă, în ultima etapă, duelul cu Ballkani, iar turcii să câştige meciul cu Slavia Praga.

Calculele pentru o remiză a lui CFR Cluj în meciul cu Sivasspor

Varianta unei remize în meciul cu Sivasspor poate complica situaţia lui CFR Cluj. Din trei scenarii cu 1 punct obţinut în Turcia, unul singur ar fi cât de cât bun pentru campioana României. Este vorba de situaţia în care Slavia Praga o învinge pe Ballkani, ceea ce ar însemnă că formaţia din Kosovo este eliminată matematic.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă remizează cu Sivasspor, CFR Cluj rămâne la mâna ei şi poate obţine calificarea în ultima etapă, dar pentru asta trebuie s-o învingă pe Ballkani.

  • CFR Cluj remizează cu Sivasspor şi Slavia Praga o învinge pe Ballkani (1. Sivasspor 8 pct, 2. CFR Cluj 8 pct, 3. Slavia Praga 7 pct, Ballkani 4 pct)
  • CFR Cluj remizează cu Sivasspor şi Slavia Praga remizează cu Ballkani (1. Sivasspor 8 pct, 2. CFR Cluj 8 pct, 3. Slavia Praga 5 pct, 4. Ballkani 5 pct)
  • CFR Cluj remizează cu Sivasspor şi Ballkani o învinge pe Slavia Praga (1. Sivasspor 8 pct, 2. CFR Cluj 8 pct, 3. Ballkani 7 pct, 4. Slavia Praga 4 pct)

Calculele pentru o înfrângere a lui CFR Cluj în meciul cu Sivasspor

O înfrângere în Turcia ar pune presiune pe CFR Cluj în ultima etapă Grupa G. Dintre cele trei scenarii, cel mai bun este acela în care Slavia Praga şi Ballkani remizează. Astfel, în ultima etapă, ardelenii ar fi calificaţi şi cu o remiză, în timp ce praghezii nu ar putea să treacă peste echipa lui Dan Petrescu dacă o învinge pe Sivasspor, campioana României fiind avantajată de meciurile directe.

Şi la înfrângere, CFR Cluj este la mâna ei, dar mai poate prinde doar locul 2 în Grupa G, ceea ce ar însemna accederea în barajul pentru calificarea în optimile de finală ale Conference League.

  • CFR Cluj pierde cu Sivasspor şi Slavia Praga o învinge pe Ballkani (1. Sivasspor 10 pct, 2. CFR Cluj 7 pct, 3. Slavia Praga 7 pct, 4. Ballkani 4 pct)
  • CFR Cluj pierde cu Sivasspor şi Slavia Praga remizează cu Ballkani (1. Sivasspor 10 pct, 2. CFR Cluj 7 pct, 3. Slavia Praga 5 pct, 4. Ballkani 5 pct)
  • CFR Cluj pierde cu Sivasspor şi Ballkani o învinge pe Slavia Praga (1. Sivasspor 10 pct, 2. CFR Cluj 7 pct, 3. Ballkani 7 pct, 4. Slavia Praga 4 pct)

Cum arată clasamentul din Grupa G şi programul pentru ultimele două etape

După patru etape, Sivasspor şi CFR Cluj, echipele care se vor întâlni în următoarea rundă, sunt la egalitate, ambele cu câte 7 puncte. Slavia Praga şi Ballkani sunt în aceeaşi situaţie, dar ambele cu câte 4 puncte.

grupa g
Clasamentul Grupei G

În etapa 5-a, Sivasspor primeşte vizita lui CFR Cluj, în timp ce Slavia Praga merge pe terenul lui Ballkani. Ultima etapă aduce duelurile CFR Cluj – Ballkani şi Slavia Praga – Sivasspor.

Rezultatele din Grupa G

  • Ballkani – CFR Cluj 1-1 / Sivasspor – Slavia Praga 1-1
  • CFR Cluj – Sivasspor 0-1 / Slavia Praga – Ballkani 3-2
  • Slavia Praga – CFR Cluj 0-1 / Sivasspor – Ballkani 3-4
  • CFR Cluj – Slavia Praga 2-0 / Ballkani – Sivasspor 1-2
ADVERTISEMENT