Sport

Cum se califică România în semifinalele Campionatului European de handbal feminin 2018! Ungaria, victorie mare împotriva Germaniei

09.12.2018 | 17:47
Cum se califica Romania in semifinalele Campionatului European de handbal feminin 2018 Ungaria victorie mare impotriva Germaniei

România s-a calificat în grupele principale de la Campionatul European de handbal feminin 2018. Selecţionata antrenată de Ambros Martin are ca obiectiv un loc în semifinalele turneului final din Franţa, iar în acest moment, româncele au şanse mari să fie în careul cu aşi.

UPDATE, ora 17:30. Ungaria obţine o victorie uriaşă împotriva Germaniei, scor 26-25 şi rămâne în lupta pentru semifinale. Unguroaicele mai au un meci de disputat în grupele principale, împotriva României. Germania rămâne cu şanse la semifinale, însă chiar dacă ar învinge Olanda, şansele rămân pur teoretice. 

Clasament grupa 2 principală:


UPDATE, 9 decembrie, ora 10:44. România şi Olanda luptă de la ora 19:00 la Nancy pentru primul loc în grupa principală. Cu o victorie, România se poate califica în semifinale încă de azi dacă Ungaria şi Germania vor pierde câte un meci până la finalul grupelor principale. Clasament grupa 2 principală: 


UPDATE, ora 23:28. Norvegia distruge Ungaria cu 37-25 și obține primele puncte în grupa principală. Nordicele s-au răzbunat după înfrângerea cu România și au demolat reprezentativa Ungariei. În urma acestui rezultat, ambele formații au 2 puncte în grupa principală, în timp ce România are 4 puncte, dar un meci mai puțin disputat. Tricolorele joacă duminică, de la ora 19:00, împotriva Olandei. 


UPDATE, ora 20:27. Germania câştigă cu 28-23 meciul împotriva Spaniei, la capătul unui meci dominat de la un capăt la altul de nemţoaice. Cu acest succes, Germania are 4 puncte şi egalează România şi Olanda. Tricolorele au avantaj în caz de egalitate de puncte datorită meciurilor directe. De la ora 22:00, Ungaria joacă împotriva Norvegiei. Clasament Grupa 2 principală: 


În grupele principale de la Campionatul European de handbal feminin 2018, România se va duela cu Olanda, Spania, Ungaria, Germania şi Norvegia, însă ultimele două echipe nu vor întâlni echipa noastră, din moment ce au fost adversare în Grupa D. Româncele se pot califica în semifinale cu trei victorii, acesta fiind scenariul cel mai bun. Primele două clasate din grupele principale se vor califica în semifinale, meciuri care se vor juca la Paris.

Cum se califică România în semifinalele Campionatului European de handbal feminin 2018. Două victorii sunt bune

România se poate califica în semifinalele Campionatului European de handbal feminin 2018 şi cu două victorii, mai ales dacă una dintre acestea va veni împotriva Olandei. Cele două selecţionate sunt singurele care au intrat în grupele principale cu patru puncte. Pe 9 decembrie, de la ora 19:00, România şi Olanda vor juca în prima etapă din Grupa a 2-a principală, iar un succes în meciul de la Nancy ar deschide drumul spre careul cu aşi.

Selecţionata antrenată de Ambros Martin poate face pasul spre semifinale şi cu o singură victorie, dar pentru acest lucru este nevoie de un joc al rezultatelor care să ne fie favorabil. În acest moment, când nu s-a jucat niciun meci din grupele principale este imposibil de prognozat cum ar putea arăta calculele pentru calificarea în semifinale cu o singură victorie. În Grupa 1 principală se duelează Rusia, Serbia, Franţa, Suedia, Danemarca şi Muntenegru.

Clasamentul Grupei a 2-a de la EURO 2018 de handbal feminin

  1. România – 4 puncte (golaveraj +13)
  2. Olanda – 4 puncte (+4)
  3. Ungaria – 2 puncte (+3)
  4. Germania – 2 puncte (-4)
  5. Spania – 0 puncte (-7)
  6. Norvegia – 0 puncte (-9)