Sporturi

Cum a trăit familia Mergea victoria fiului: “Mă rugam să se încheie!”

Florin Mergea a obţinut victoria carierei, reuşind să cîştige finala Mastersului de la Madrid alături de indianul Rohan Bopanna. Finala a fost una de infarct, decisă în supertiebreak, 6-2,...
11.05.2015 | 00:14
Cum a trait familia Mergea victoria fiului Ma rugam sa se incheie

Florin Mergea a obţinut victoria carierei, reuşind să cîştige finala Mastersului de la Madrid alături de indianul Rohan Bopanna. Finala a fost una de infarct, decisă în supertiebreak, 6-2, 6-7, 11-9 împotriva dublului polonezo-sîrb format din Macin Matkovski şi Nenad Zimonjic.  

Mergea şi Bopanna au condus cu 6-0 în supertiebreak, însă s-au văzut în postura de a salva o minge de meci la 9-8. Au salvat-o şi au reuşit 3 puncte la rînd care au adus victoria finală. Prima într-un turneu de Masters pentru Florin!

“Toată ziua m-am pregătit pentru meci!” 

Familia lui Mergea a trecut prin mari emoţii în finală. Tatăl jucătorului român, Florin Mergea Sr. a dezvăluit pentru FANATIK.RO cum a trăit finala: “Am avut mari emoţii…Pff…ce meci a fost, bine că s-a încheiat cu victoria lui Florin. La cîte răsturnări de situaţie au fost, mă rugam să se încheie mai repede”, a declarat Mergea Sr.

Tatăl sportivului a spus că e deja călit de răsturnările de scor din meciurile de dublu: “Sînt deja obişnuit, la acest nivel sînt multe răsturnări de scor. Să nu uităm că în semifinală au revenit de la 7-9 pentru ceilalţi şi au cîştigat.  Toată ziua m-am pregătit pentru meci, dar au fost mari emoţii. E o mare bucurie la noi în familie şi o mare performanţă pentru toţi iubitorii tenisului”, a declarat Mergea.

Nu a putut ajunge la meci

Programul încărcat nu i-a permis doctorului Mergea să facă deplasarea la Madrid: “Ieri am fost de gardă şi nu am putut să merg nici dacă vroiam la Madrid. Dar azi am fost liber şi am putut să mă pregătesc pentru meci. Au jucat foarte bine la acest turneu. Se vede că se înţelege cu Bopanna, mai ales că joacă împreună doar de o lună. Sigur, sînt şi inexactităţi, însă aşa e în orice pereche de dublu”, a declarat Mergea Sr.

Tatăl lui Florin a vorbit şi despre colaborarea cu Bopanna: “Ei au mai jucat şi anul trecut împreună. Se cunosc destul de bine. Vă daţi seama, toţi jucătorii se cunosc între ei la acest nivel, sînt aceiaşi jucători care joacă la turnee. Şi cu Dominic Inglot s-a înţeles bine Florin, însă el avea unele probleme de sănătate. Oricum, e remarcabil că după o lună de jucat cu Bopanna, a reuşit să cîştige un Masters”, spune doctorul Mergea.

“Orice e posibil la Roland Garros” 

Victoria lui Florin Mergea de la Madrid ne face pe toţi să sperăm la un rezultat bun la Roland Garros, Grand Slam care va începe pe 19 mai. Tatăl lui Florin este însă mai cumpătat: “E greu la Roland Garros, dar orice e posibil. Vedeţi că fiecare meci la acest nivel este strîns. Sigur, se poate întîmpla orice. Ar fi senzaţional să ajungă în finală la turneul francez. Nu ştiu dacă aş merge la meci (n.r. – rîde), dar ar fi senzaţional. Măcar de ar ajunge pînă acolo”, a declarat Florin Mergea Sr. pentru FANATIK.RO.

Tenisul românesc este într-un moment foarte bun şi tatăl lui Florin Mergea a declarat că victoria de azi e una care confirmă acest parcurs ascendent al jucătorilor români: “Pentru familia noastră, victoria asta a fost ceva special. Dar nu doar pentru noi, sînt sigur că şi iubitorii tenisului se bucură pentru acest rezultat. E o emulaţie la noi în ţară acum, cînd tenisul trece printr-un moment foarte bun. O avem pe Simona Halep, pe Florin, pe Horia Tecău şi avem rezultate bune, care produc bucurie”.

Pentru Florin Mergea şi Rohan Bopanna urmează turneul de la Roma, ultimul înainte de Roland Garros. Victoria de la Madrid le asigură celor doi un cec de aproximativ 237.000 de euro şi 1000 de puncte ATP.