News

Cum trebuie să joace Simona Halep ca s-o bată pe Serena Williams. Sfatul Martinei Navratilova

12.07.2019 | 16:22
Cum trebuie sa joace Simona Halep ca so bata pe Serena Williams Sfatul Martinei Navratilova

Simona Halep joacă împotriva Serenei Williams în finala de la Wimbledon. Campioana noastră este pentru prima dată în ultimul act la All England Club şi va juca împotriva celei mai puternice adversare posibile. Serena Williams este la a 11-a finală la Londra, unde are 7 titluri câştigate. Fosta mare campioană, Martina Navratilova, ştie cum trebuie să joace Simona Halep dacă vrea să aibă vreo şansă cu americanca. 

Cum trebuie să joace Simona Halep ca s-o bată pe Serena Williams. Sfatul Martinei Navratilova: “Poţi să o bruiezi cu un serviciu pe corp”

De 9 ori câştigătoare la simplu la Wimbledon, Martina Navratilova este de părere că Simona trebuie să aibă un serviciu foarte bun şi să joace mai mult în lung de linie decât în cross: “Dacă Simona, care joacă prima finală de la Wimbledon, vrea să o bată pe Serena, are nevoie de un serviciu bun şi foarte mixat. Aş servi şi câteva mingi pe corpul adversarei. Serenei îi place să facă un pas în teren la retur. 

Dar poţi să o bruiezi cu un serviciu pe corp, care nu este pe placul ei. Serena stă aproape de linia de fund la retur, care face serviciul la corp mai eficient pentru că are mai puţin timp pentru a ieşi din calea mingii. Asta îţi ‘fură’ unghiul şi puterea de lovire. 

De asemenea, aş sfătui-o pe Simona, chiar dacă este o cerere destul de îndrăzneaţă, să joace în lung de linie decât în cross. În cross, tu aştepţi mingea. Tuturor le place jocul în cross, în special Serenei. Când loveşti în cross cu Serena, nu trebuie să se mişte, este deja acolo. Când joci în lung de linie, trebuie să meargă spre minge.

Simona trebuie să aibă primul atac pentru că în momentul în care este în defensivă, Serena se va apropia mai mult de linia de serviciu şi va fi mult mai greu de îndepărtat. Mingea va veni foarte repede, Halep va fi împinsă în spate şi îi va fi greu să schimbe direcţia. 

Peste toate acestea, Simona trebuie să stea cu Serena în meci. Americanca este o jucătoare extraordinară când conduce. Când e în faţă, se relaxează şi nu simte presiunea la fel de mult. Eu aveam 37 spre 38 de ani când am jucat ultima finală de Grand Slam, în 1994 la Wimbledon. Dar Serena, care face 38 de ani în septembrie, a bătut recordul meu şi va deveni cea mai în vârstă jucătoare dintr-o finală de simplu la un turneu de Grand Slam, în Era Open”, a spus Navratilova pentru site-ul WTA.

Cum trebuie să joace Simona Halep ca s-o bată pe Serena Williams. Sfatul Martinei Navratilova
Cum trebuie să joace Simona Halep ca s-o bată pe Serena Williams. Sfatul Martinei Navratilova

Finala de la Wimbledon dintre Simona Halep şi Serena Williams se va disputa sâmbătă, de la ora 16:00. Este a 11-a finală pentru Serena Williams la All England Club, în timp ce Halep este la cea mai bună performanţă la acest turneu.

  • 7 titluri la Wimbledon are Serena Williams
  • 18 turnee de Grand Slam are Martina Navratilova (9 dintre ele la Wimbledon)