Fotbal international

Cum va arăta echipa de start a Barcelonei după transferurile făcute

04.08.2018 | 15:44
Cum va arata echipa de start a Barcelonei dupa transferurile facute

Barcelona a fost una dintre cele mai active echipe pe piaţa transferurilor în vara lui 2018, iar trupa antrenată de Ernesto Valverde a cheltuit aproape 150 de milioane de euro pentru aducerea a patru fotbalişti. Echipa de pe Camp Nou i-a transferat pe brazilienii Malcom şi Arthur pe Clement Lenglet, dar şi pe Arturo Vidal, ultimul fiind adus de la Bayern Munchen.

Arthur a fost primul jucător achiziţionat de Barcelona în această vară cu suma de 31 de milioane de euro de la Gremio, dar cu toate astea ar putea să nu prindă un loc în primul 11 al echipei după transferurile importante realizate în această vară. Fotbalistul brazilian a înscris deja un gol superb într-o partidă amicală disputată în meciurile de pregătire, dar cu toate astea nu e sigur de locul de titular.

Cum va arăta echipa de start a Barcelonei după transferurile făcute în perioada de mercato 2018-2019

Clement Lenglet a fost cumpărat cu 35 de milioane de euro de la Sevilla şi cel mai probabil va fi al treilea fundaş central al echipei după Gerard Pique şi Samuel Umtiti. Francezul a fost adus de la trupa andaluză după doar un sezon petrecut pe Ramon Sanchez Pijuan.

Brazilianul Malcom a fost deturnat de Barcelona în ultimul moment din drumul spre AS Roma şi ar putea prinde chiar un loc de titular în atacul echipei. Sud-americanul a fost achiziţionat cu 40 de milioane de euro şi cel mai probabil va evolua în flancul drept al atacului.

Cum va arăta echipa de start a Barcelonei după transferurile făcute
Cum va arăta echipa de start a Barcelonei după transferurile făcute

Arturo Vidal, cumpărat în această vară cu 20 de milioane de euro, va evoluat în linia mediană a echipei şi cel mai probabil va fi titular în formula de start. Chilianul şi-a demonstrat valoarea în ultimii ani şi are şanse mari să facă pereche cu Sergio Busquets încă din primele partide disputate în noua stagiune. Fotbalistul a fost de altfel deturnat în ultimul moment din drumul spre un transfer la Inter Milano, în prima ligă din Italia.

Barcelona nu îşi schimbă linia defensivă în noul sezon, iar fanii catalanilor vor putea să-i urmărească şi în sezonul viitor pe Ter Stegen, în timp ce linia de funda va fi compusă din Sergi Roberto,  Samuel Umtiti, Gerard Pique şi Jordi Alba. Ernesto Valverde îl va utiliza mai mult ca sigur în linia mediană pe Arturo Vidal, cel care alături de Sergio Busquets ar trebui să ofere echilibrul de care are nevoie echipa la mijlocul terenului. Sud-americanul îi va lua locul în formula de start a echipei de pe Camp Nou lui Andres Iniesta, cel care a ales să plece în această vară la formaţia japoneză Vissel Kobe.

Philippe Coutinho va fi un titular cert în echipa Barcelonei pentru sezonul 2018-2019, în timp ce Ousmane Dembele va fi înlocuit în flancul drept al ofensivei de către noul venit Malcom. Brazilianul cumpărat de la Bordeaux a impresionat în ultimul sezon din Ligue 1 şi este favorit la ocuparea unui loc de titular după evoluţiile modeste ale lui Dembele în sezonul precedent, precum şi la Campionatul Mondial 2018.

Barcelona în sezonul 2018-2019: Ter Stegen – Roberto, Pique, Umtiti, Alba – Vidal, Busquets – Malcom, Messi, Coutinho – Suarez.