News

Cum va circula tramvaiul 41 de la 1 septembrie? Anunțul primăriei Capitalei

14.08.2019 | 17:51
Cum va circula tramvaiul 41 de la 1 septembrie Anuntul primariei Capitalei

Tramvaiul 41 este cel care leagă cartierul Drumul Taberei de restul Capitalei și care a fost închis la 25 iunie pentru a se efectua lucrări pe tot traseul său. Acum cei de la Primăria Bucureștiului revin cu precizări cu privire la reluarea traficului pe linia de tramvai. Astfel, promisiunea că tramvaiul își va relua traseul normal de la 1 septembrie s-a dovedit a fi una extrem de optimistă. Astfel, 41 va merge din nou pe traseu de la începutul lunii viitoare, dar pe Podul Giulești va merge doar pe un singur sens.

Tramvaiul 41 va circula din nou pe 1 septembrie, dar cu restricții

Astfel, potrivit directorului de transporturi din cadrul PMB, Mihai Teodorescu, tramvaiul 41 va merge doar pe un singur sens pe Podul Grant: “Tramvaiul 41 va circula pe un sens, însă doar pe porțiunea Podului Grant, dar aceasta nu va mări intervalul de succedare decât cu un minut, față de ce era înainte, să circule pe ambele sensuri. Deci bucureștenii nu vor fi afectați. Ba, dimpotrivă”, este promisiunea oficialului STB.

De asemenea, oficialul primăriei a anunțat că va mai suplimenta transportul în comun în zonă cu încă o linie STB: „Vom lăsa și linia 641, 642 și se va mai crea încă o linie 643, tot navetă, ca să venim în sprijinul cetățenilor, să poată să își aleagă cel mai bun traseu”, a precizat Teodorescu în cadrul unei conferințe de presa susținută la primărie.

Cum va circula tramvaiul 41 de la 1 septembrie
Cum va circula tramvaiul 41 de la 1 septembrie *foto: zf.ro

Tramvaiul 41 trebuia să fie gata pe 1 septembrie

Gabriela Firea a anunțat că restricțiile de trafic sunt necesare: „Avem peste 20 de poduri cu grad mare de risc. Au fost expertizate în mandatul meu și cred că este normal să facem aceste lucrări, nu doar de a pune în siguranță, ci chiar mai mult, de reparații. Este normal să fie și anumite restrictii pe perioade scurte de timp, pentru că altfel nu se pot face acele lucrări”, a precizat Firea.

Pe 25 iunie, directorul general al STB, Andrei Creci, anunța că circulația liniei 41 va fi suspendată între 29 iunie și 1 septembrie pentru realizarea unor lucrări la Podul Ciurel, stația de metrou Drumul Taberei și pdoul Grant. Pe 8 august, Gabriela Firea a anunțat că prima etapă a proiectului “Străpungere Ciurel – Nod Rutier Virtuții” se va încheia până la sfarșitul acestui an, iar până la 1 septembrie se va relua circulația tramvaiului 41.