News

Cum va fi înmormântat ÎPS Pimen. Anunţul Bisericii Ortodoxe Române

20.05.2020 | 09:37
Cum va fi inmormantat IPS Pimen Anuntul Bisericii Ortodoxe Romane
ADVERTISEMENT

Biserica Ortodoxă Română a anunțat, printr-un comunicat oficial, cum va fi înmormântat ÎPS Pimen. Înaltul prelat a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri, în urma unei lupte cu noul coronavirus.

Cum va fi înmormântat ÎPS Pimen. Anunţul Bisericii Ortodoxe Române

În cursul acestei dimineți, Biserica Ortodoxă din România a transmis un mesaj de condoleanţe după decesul lui ÎPS Pimen şi anunţă că fostul Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor va fi înmormântat la mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava.

ADVERTISEMENT

În demersul religios al înmormântării Arhiepiscopului se vor respecta toate regulile în vigoare privind persoanele diagnosticate cu noul coronavirus.

“Înaltpreasfințitul Pimen a trecut la Domnul.

Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților în ultimii 29 de ani și al cărui nume, alături de ale altor înaintași ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene.

ADVERTISEMENT

Gândul său mărturisit adesea are azi o reverberație aparte:

“Pentru asta am devenit preot. Să învăț a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El”.

Conform legislației în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu COVID-19, după punerea în sicriul sigilat, acesta va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care, împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, va decide data și detaliile înmormântării.

ADVERTISEMENT

Mormântul se află la mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava.

În actuala situație, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul”, este mesajul transmis de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe din România, Vasile Bănescu, conform Mediafax.

ÎPS Pimen se afla internat la Institutul ”Matei Balș”

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în vârstă de 90 de ani, a fost internat pe 20 aprilie la Institutul de Boli Infecțioase ” Matei Balș” din Capitală, după ce a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT

Prelatul Bisericii Ortodoxe se afla în stare gravă, pe secţia de ATI a Institutului medical din Capitală. Acesta era intubat și ventilat mecanic din seara zilei de 1 mai, după ce a suferit complicaţii pulmonare.

În afară de tratamentul cu plasmă, ÎPS Pimen a beneficiat și de tratamente revoluționare, care au dat rezultate foarte bune în alte locuri ale lumii.

ADVERTISEMENT