News

Cum va fi vremea în ţară, mâine, 27 august 2023. Cupolă de foc deasupra României

Căldura extremă și disconfortul termic persistă. România, cuprinsă de un val de aer extrem de cald, care nu se dă dus tot weekendul
26.08.2023 | 16:09
Cum va fi vremea in tara maine 27 august 2023 Cupola de foc deasupra Romaniei
Vremea în țară continuă să fie caniculară Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Weekend canicular în România, vremea în țară manifestându-se cu temperaturi în general între 31 și 39 de grade pe teritoriul întregii țări. Mai norocoși sunt cei care se află pe litoral, unde temperaturile nu trec de 30 de grade, dar și cei din unele zone montane, unde va mai și ploua.

Vremea în ţară, mâine, 27 august 2023

Vremea extrem de călduroasă aduce cu sine disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind frecvent pragul critic de 80 de unităţi şi caniculă în toate zonele de câmpie, deal şi podiş.

ADVERTISEMENT

În aceste regiuni maximele se vor încadra în general între 35 şi 38 de grade. în vreme ce minimele vor fi cuprinse între 17 şi 26 de grade. Doar în zonele depresionare vorbim de minime spre 10…11 grade.

Doar la munte se vor înregistra înnorări şi izolat averse şi descărcări electrice după-amiaza. În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea.

ADVERTISEMENT

Nici vântul nu va ajuta prea mult. Va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări doar în Banat, mai ales în sudul regiunii şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

Prognoza ANM pentru București, duminică 27 august 2023

Capitala rămâne pradă valului de căldură, caniculă şi disconfort termic accentuat. Bucureștenii vor resimți depășirea pragului critic al ITU, de 80 de unități, și se vor topi la maxima de 36…38 de grade.

ADVERTISEMENT

Noaptea vine cu o minimă de 17…21 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Vremea la munte și la mare

La munte, vremea va fi deosebit de caldă, cu cer mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Totuși, după-amiaza vor fi înnorări şi izolat averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

ADVERTISEMENT

Căldură și la mare, iar meteorologii anunță disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi și pe litoral pragul critic de 80 de unităţi.

Cei care se află la mare vor resimți temperaturi maxime între 28 şi 31 de grade și minime între 20 şi 24 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura apei mării e numai bună de scăldat cu valori de 25…..27 de grade.

ADVERTISEMENT