News

Cum va fi vremea în ţară, mâine, 27 august 2023. Cupolă de foc deasupra României

Căldura extremă și disconfortul termic persistă. România, cuprinsă de un val de aer extrem de cald, care nu se dă dus tot weekendul
26.08.2023 | 16:09
Cum va fi vremea in tara maine 27 august 2023 Cupola de foc deasupra Romaniei
Vremea în țară continuă să fie caniculară Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Weekend canicular în România, vremea în țară manifestându-se cu temperaturi în general între 31 și 39 de grade pe teritoriul întregii țări. Mai norocoși sunt cei care se află pe litoral, unde temperaturile nu trec de 30 de grade, dar și cei din unele zone montane, unde va mai și ploua.

Vremea în ţară, mâine, 27 august 2023

Vremea extrem de călduroasă aduce cu sine disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind frecvent pragul critic de 80 de unităţi şi caniculă în toate zonele de câmpie, deal şi podiş.

ADVERTISEMENT

În aceste regiuni maximele se vor încadra în general între 35 şi 38 de grade. în vreme ce minimele vor fi cuprinse între 17 şi 26 de grade. Doar în zonele depresionare vorbim de minime spre 10…11 grade.

Doar la munte se vor înregistra înnorări şi izolat averse şi descărcări electrice după-amiaza. În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea.

ADVERTISEMENT

Nici vântul nu va ajuta prea mult. Va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări doar în Banat, mai ales în sudul regiunii şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

Prognoza ANM pentru București, duminică 27 august 2023

Capitala rămâne pradă valului de căldură, caniculă şi disconfort termic accentuat. Bucureștenii vor resimți depășirea pragului critic al ITU, de 80 de unități, și se vor topi la maxima de 36…38 de grade.

ADVERTISEMENT

Noaptea vine cu o minimă de 17…21 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Vremea la munte și la mare

La munte, vremea va fi deosebit de caldă, cu cer mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Totuși, după-amiaza vor fi înnorări şi izolat averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali.

ADVERTISEMENT

Căldură și la mare, iar meteorologii anunță disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi și pe litoral pragul critic de 80 de unităţi.

Cei care se află la mare vor resimți temperaturi maxime între 28 şi 31 de grade și minime între 20 şi 24 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura apei mării e numai bună de scăldat cu valori de 25…..27 de grade.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României