News

ANM a actualizat prognoza pentru minivacanța de Paște: ”Vremea în Săptămâna Mare va fi frumoasă”

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat, luni, prognoza pentru minivacanța de Paște. Sunt vești excelente pentru români.
29.04.2024 | 13:20
ANM a actualizat prognoza pentru minivacanta de Paste Vremea in Saptamana Mare va fi frumoasa
Vești excelente de la ANM: prognoza pentru minivacanța de Paște anunță o vreme frumoasă și puține precipitații. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de luni, 29 aprilie, ANM a actualizat prognoza pentru minivacanța de Paște și 1 Mai. Veștile pentru milioanele de români liberi în această perioadă sunt excelente.

Vești excelente de la ANM: prognoza pentru minivacanța de Paște anunță o vreme frumoasă și puține precipitații

Elena Mateescu, șefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza meteo actualizată pentru toate regiunile țării. Vor fi zone unde va și ploua, însă nu vorbim de o instabilitate accentuată.

ADVERTISEMENT

În general, la nivelul întregii țări, vom avea o vreme caldă, cu maxime peste normale perioadei. În unele regiuni, mercurul din termometre va atinge chiar 27 de grade Celsius.

Începând de pe 1 Mai, vom avea o vreme caldă, cu temperaturi la scara întregii ţări între 17 până la 24 – 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile extra-carpatice. Vorbim aici de Vest, Sud-Vest, Sud.

ADVERTISEMENT

Pot spune că ne apropiem de maximumul unei zile de vară, dar nu excludem ca, pe parcursul serii şi al nopţii, să avem şi averse slabe. Este important să petrecem timp liber cu cei dragi, pentru că vremea, în această Săptămână Mare, va fi una frumoasă şi în încălzire de la o zi la alta.

Dacă astăzi contăm pe valori de până la 27 grade, mâine (n.r. marţi, 30 aprilie 2024) cu acelaşi ecart încheiem luna aprilie, cu valori generoase, de 27 de grade. Acest lucru înseamnă valori peste ceea ce ar fi normal pentru o ultimă decadă a unei luni aprilie”, a spus Mateescu, pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București de Paște

Ultima lună de primăvară începe cu o vreme în general frumoasă la nivelul întregii țări. În ceea ce privește noaptea de sâmbătă spre duminică, cea de Înviere, ANM anunță că vor fi temperaturi minime pozitive în toată ţara.

Astfel, vom avea 10 – 12 grade Celsius în jumătatea sudică a ţării, valori de până la 8 – 9 grade Celsius, în jumătatea nordică, respectiv 11 – 12 grade Celsius în Capitală, în prima zi a sfintelor sărbători. De asemenea, ziua de duminică va aduce valori între 17 până la 20 – 22 de grade Celsius, inclusiv în Bucureşti”, a mai afirmat şefa ANM.

ADVERTISEMENT

În București, dacă e să vorbim de precipitații, aceeași Elena Mateescu a mai precizat că ”în special miercuri şi joi, începând din orele serii, sunt posibile averse de scurtă durată, în cantităţi foarte mici”.

ADVERTISEMENT