News

Curs valutar BNR, luni, 1 aprilie 2024. Leul a început luna pe minus faţă de euro, dar s-a întărit faţă de leu. Update

Curs valutar BNR, luni, 1 aprilie 2024. Banca centrală a anunțat, la ora 13.00, noile cotații pentru euro, dolarul SUA și celelalte valute.
01.04.2024 | 13:00
Curs valutar BNR luni 1 aprilie 2024 Leul a inceput luna pe minus fata de euro dar sa intarit fata de leu Update
Curs valutar BNR, luni, 1 aprilie 2024. Primele date emise de Banca Națională în luna aprilie privind raportarea leului românesc față de restul valutelor relevante. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT
01-04-2024
10:28

Curs BNR pentru luni, 1 aprilie

După ce a încheiat săptămâna trecută pe “roşu”, moneda euro a început aprilie pe plus în comparație cu leul românesc. În schimb, dolarul american a scăzut câteva unități și se menține peste pragul de 4.60 de lei.

Iată cotațiile Băncii Naționale a României de luni, 1 aprilie 2024:

Euro: 4.9700 lei
Dolarul american: 4.6074 lei
Lira sterlină: 5.8152 lei
Francul elvețian: 5.1124 lei
Gramul de aur: 333.3834 lei

Curs valutar BNR, luni, 1 aprilie 2024. Banca Centrală a României va furniza din nou, în prima ședință din această săptămână, la ora 13:00, date actualizate referitoare la evoluția principalelor valute, după ultima sesiune de tranzacționare de săptămâna trecută.

Curs valutar BNR, luni, 1 aprilie 2024. Care vor fi noile cotații ale monedelor

Așa cum se întâmplă în fiecare zi lucrătoare, FANATIK va prezenta și în această săptămână cotările pentru euro, dolarul american și alte monede relevante, odată ce informațiile devin disponibile. Până atunci, iată evoluția principalelor valute de la ultima ședință a Băncii Naționale.

ADVERTISEMENT

BNR a anunțat la final de săptămână că leul a câştigat terenn în faţa principalelor valute, precum moneda euro, dolarul american şi lira sterlină. De asemenea, cel mai mult, moneda națională a avut câștig în raport cu lira sterlină, anume 0.0041 unităţi.

Euro a înregistrat o scădere semnificativă vineri la 4,9695 lei de la cotația de joi de 4.9730 lei. Euro a fost foarte aproape de a ajunge din nou la nivelul maxim istoric atins în România, de 4.9783 lei.

ADVERTISEMENT

Un dolar american se tranzacționa vineri, 29 martie, la 4,6078 lei, înregistrând și el o cădere masivă față de joi, 28 martie, când prețul său era de 4.6085 lei, conform datelor comunicate de BNR.

Prețul gramului de aur continuă să explodeze și a atins un nou maxim record de 330,7911 lei, de la 327.8351 lei. Rămâne de văzut dacă și în prima ședință a lunii aprilie, aurul va mai crește, având în vedere majorările semnificative înregistrate încă de la începutul lunii martie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, lira sterlină a trecut și ea pe „roșu”, înregistrând o valoare de 5,8126 lei, de la raportul de joi de 5.8167 de lei. Cât despre francul elvețian, acesta a recuperat masiv teren, ajungând vineri la valoarea de 5,1124 lei, de la cotația de 5.0914 de lei, înregistrată joi.

O bancă importantă va limita schimburile valutare efectuate în Smart Hour la cursul BNR

Prin intermediul unei notificări adresate clienților săi, Raiffeisen Bank și-a informat clienții că începând cu data de 8 aprilie 2024, pentru operațiunile de schimb valutar efectuate în cadrul programului Smart Hour, se va aplica o limită lunară de 10.000 de euro (sau echivalentul în alte valute), scrie economica.net.

ADVERTISEMENT

„Te informăm că din data de 8 aprilie 2024 pentru operațiunile de schimb valutar efectuate în Smart Hour se va aplica o limită lunară de 10.000 de euro (sau echivalent). Astfel, din data de 8 aprilie 2024 în Smart Hour vei putea schimba lei-euro sau euro-lei până la 1.500 euro pe zi, în zilele bancare lucrătoare, de luni până vineri, de la 10 la 11, la cursul BNR valabil la data efectuării schimbului valutar”, a anunțat banca într-un mesaj către clienții săi.

Până în prezent, era posibil să efectuați tranzacții de până la 30.000 de euro sau echivalent într-o lună, pe parcursul a 20 de zile bancare, la cursul BNR din ziua efectuării schimbului valutar, însă numai între orele 10:00 și 11:00.

Până la data de 8 aprilie, există doar o limită zilnică de 1.500 de euro. Astfel, dacă aveți nevoie de o sumă mai mare, într-o lună cu 20 de zile bancare, puteați schimba 30.000 de euro la cursul BNR, dacă efectuați schimbul valutar între orele 10:00 și 11:00, cunoscut sub numele de Smart Hour.

 

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Simona Halep a vorbit despre relația cu Patrick Mouratoglou: Am avut încredere
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze