News

Curs valutar BNR, luni, 22 aprilie. Dolarul recuperează teren în lupta cu moneda euro. Update

Curs valutar BNR, luni, 22 aprilie 2024. Banca Națională a publicat, la ora 13.00, cele mai noi cotații pentru euro și principalele valute.
22.04.2024 | 13:44
Curs valutar BNR luni 22 aprilie Dolarul recupereaza teren in lupta cu moneda euro Update
Curs valutar BNR, luni, 22 aprilie. Dolarul recuperează teren în lupta cu moneda euro. Update
ADVERTISEMENT
22-04-2024
10:43

Curs valutar BNR, luni, 22 aprilie. Cum au evoluat moneda euro și dolarul american

În prima zi a săptămânii, doar dolarul american a reușit să câștige teren, în timp ce francul elvețian, moneda euro sau lira sterlină s-au depreciat. La fel a pierdut teren și valoarea unui gram de aur. Așadar, se poate considera că leul românesc a început bine săptămâna, însă rămâne de văzut cum se va comporta până spre finele acestei luni.

Iată cotațiile Băncii Naționale a României de luni, 22 aprilie 2024:

Euro: 4.9758 (-0.0006)
Dolarul american: 4.6712 (+0.0025)
Lira sterlină: 5.7677 (-0.0448)
Francul elvețian: 5.1247 (-0.0157)
Gramul de aur: 354.4765 (-3.2882)

Curs valutar BNR, luni, 22 aprilie. Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Specialiștii vor să afle dacă moneda Euro va reuși să atingă pragul psihologic de 5 lei. În rest, foarte interesant pentru toată lumea e parcursul gramului de aur, care bate noi recorduri.

Curs valutar BNR, luni, 22 aprilie. Cum vor evolua moneda euro și dolarul american?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Devine extrem de interesant de urmărit cu va evolua valoarea gramului de aur, care atinge noi recorduri. Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

ADVERTISEMENT

Curs BNR euro

Vineri, 19 aprilie 2024, moneda unică europeană a pierdut -0.0006 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9758 lei. Moneda euro rămâne la o distanță considerabilă de dolarul american, care valorează 4.6712 lei. În aceste condiții, lupta dintre dolar și moneda euro devine mai puțin interesantă.

Maximul istoric atins de principala monedă europeană în acest an a fost raportat în ianuarie 2024, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.9770 de lei. Așadar, moneda euro pare tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei și este greu e spus dacă aceasta va fi sau nu atins în 2023. Situația va fi atent monitorizată de specialiști în următoarele săptămâni.

ADVERTISEMENT

Curs BNR dolar american

Spre deosebire de moneda euro, dolarul a pierdut în valoare, fiind vorba de +0.0025 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.6712 lei, o valoare mult sub cea a monedei euro. De remarcat că dolarul e foarte departe de valoarea de 4.8 lei, atinsă în ultimele luni din 2023.

Mai mult, trebuie remarcat cum dolarul se menține mult sub pragul de 5 lei, pe care reușise să-l depășească sporadic în finele anului 2022. Așadar, specialiștii nu se așteaptă ca dolarul american să depășească din nou acest prag psihologic. Cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla.

ADVERTISEMENT

Curs BNR franc elvețian

La fel ca și moneda euro, francul elvețian a pierdut -0.0157 de lei în valoare, astfel că rămâne sub pragul psihologic de 5.2 lei, atins pentru prima oară în luna octombrie 2023, la o valoare de 5.1247 de lei. Cu toate că oricând poate să sară peste pragul de 5.2 lei, e greu de anticipat cum va evolua francul elvețian în următoarea perioadă.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină e tot mai departe de pragul psihologic de 6 lei, mai ales că a pierdut -0.0448 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la o valoare de 5.7677 de lei. Specialiștii vor să vadă dacă lira sterlină va depăși pragul psihologic de 6 lei în acest an, însă mai e mult până în acel moment, deși orice e posibil.

ADVERTISEMENT

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a continuă să crească spectaculos în valoare, cu toate că acum a pierdut -3.2882 lei și este cotat la 354.4765 lei. Specialiștii se așteptau că un gram de aur să oscileze între valori de 285 – 310 de lei, însă momentan recordul pare bătut cu mult!

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur, luată în considerare de specialiștii din întreaga lume pentru diverse tranzacții.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Un aliment de bază s-a scumpit. A ajuns la cea mai mare valoare...
Un aliment de bază s-a scumpit. A ajuns la cea mai mare valoare din ultimii 15 ani
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion