News

Curs valutar BNR, miercuri, 8 februarie. Deprecieri pentru euro și dolarul american. Update

Curs valutar BNR, miercuri, 8 februarie 2023. Banca Națională a României a publicat, la ora 13:00, cursul valutar pentru euro, dolar și alte monede.
08.02.2023 | 13:01
Curs valutar BNR miercuri 8 februarie Deprecieri pentru euro si dolarul american Update
Curs BNR 8 februarie 2023. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT
08-02-2023
11:06

Curs valutar BNR pentru miercuri, 8 februarie 2023. Euro și dolarul, noi deprecieri

Euro și dolarul american au înregistrat noi deprecieri la cursul BNR de la mijlocul săptămânii. Moneda unică a scăzut din nou sub pragul de 4,9 lei.

După două zile de apreciere, dolarul de peste ocean a pierdut teren important. Iată cotațiile Băncii Naționalei a României de miercuri, 8 februarie: 

  • Euro: 4,8962 lei
  • Dolarul american: 4,5550 lei
  • Lira sterlină: 5,5088 lei
  • Francul elvețian: 4,9559 lei
  • Gramul de aur: 275,4827 lei

Banca Națională a României va actualiza, așa cum o face zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. Lupta dintre euro și dolar continuă.

Curs valutar BNR, miercuri, 8 februarie 2023. Cum va evolua dolarul american?

FANATIK vă prezintă acest curs valutar, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Dolarul rămâne momentan departe de valoarea euro, însă specialiștii urmăresc cu atenție evoluția acestor monede.

ADVERTISEMENT

Valoarea principalelor valute europene va fi raportată zilnic, după ora 13:00, în clipa în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs.

Curs BNR euro

Marți, 7 februarie, moneda unică europeană a pierdut 0.0014 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9022 lei. Moneda euro se distanțează, astfel, de dolarul american, care valorează doar 4.5747 lei.

ADVERTISEMENT

Maximul istoric atins de principala monedă europeană a fost raportat în 22 septembrie 2021, când moneda valora aproape 5 lei, mai exact 4.9495 de lei. Rămâne de văzut dacă moneda euro va bate acest record în viitorul apropiat.

Curs BNR dolar american

Spre deosebire de euro, dolarul a câștigat în valoare, fiind vorba de 0.0177 de unități în raport cu leul. Dolarul e cotat acum la 4.5747 lei, o valoare sub cea a monedei euro. Deși a atins în 2022 pragul psihologic de 5 lei, se pare că în 2023 dolarul american nu mai are intenția de a se apropia de această valoare.

ADVERTISEMENT

Curs BNR franc elvețian

Francul elvețian a câștigat, de asemenea, 0.0219 de lei în valoare, și tot mai departe de pragul psihologic de 5.2 lei, atins în luna octombrie, la o valoare de 4.9405 de lei. Francul elvețian încearcă să se întoarcă peste valoarea de 5 lei în următoarea perioadă, însă rămâne de văzut dacă va reuși acest lucru.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină e în revenire după o perioadă în care a pierdut constant teren și a câștigat 0.0095 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la 5.4884 de lei. În ultima perioadă, moneda britanică e tot mai departe de pragul psihologic de 6 lei.

ADVERTISEMENT

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a câștigat în valoare 0.9162 lei și este cotat la 275.3601 de lei, fiind tot mai aproape de valoarea maximă înregistrată în 7 martie 2022, când un gram de aur valora 293.9846 lei. Cu toate acestea, pragul respectiv pare greu de egalat sau depășit în viitorul apropiat. Specialiștii consideră că un gram de aur va oscila între valori cuprinse între 265 și 285 de lei în 2023.

BNR va actualiza în fiecare zi cursul valutar, cu excepția zilelor de weekend. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi la ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale monedelor lumii, precum și cotația gramului de aur.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților