ADVERTISEMENT
News

Cutremur cu magnitudine 7,3 în China. Înainte a mai avut loc încă unul, de 6,1. Video

Val de cutremure în China. Două sesisme au avut loc la distanță de câteva ore, ultimul fiind de 7.3 pe Richter.
Autor: Andreea Marin | 21.05.2021 | 23:34
Cutremur cu magnitudine 7,3 în China. Înainte a mai avut loc încă unul, de 6,1. Video
Cutremur cu magnitudinea de 7.3 pe Richter, în China. Sursa foto: Hepta

Cele două cutremure au avut loc la doar câteva ore distanță și ultimul dintre ele a fost atât de puternic încât a afectat trei țări diferite. Este vorba despre India, Myanmar și China.

ADVERTISEMENT

Cutremure în China. Clădiri distruse și victime

Cutremurul de 7.3 pe Richter a avut loc la ora locală 2:00, iar până acum nu au fost raportate victime. În schimb, mai multe clădiri au fost complet distruse, anunță autoritățile.

Epicentrul cutremurului a fost în districtul Madoi, la o adâncime de zece kilometri, anunță agenția americană US Geological Survey. Cea mai afectată zonă a fost provincia Qinghai din nord-vestul Chinei.

Un alt cutremur a avut loc cu doar cinci ore înainte de acesta. Este vorba despre un seism de 6.1 pe Richter, care a avut loc în provincia Yunnan.

ADVERTISEMENT

Acesta avut loc în partea de sud a Chinei și a luat viețile a cel puțin două persoane, după cum au precizat autoritățile locale. Epicentrul acestui cutremur a fost în apropierea orașului Dali, care este o destinație turistică foarte iubită.

Având în vedere acest lucru, autoritățile vor actualiza numărul persoanelor afectate. Deocamdată, se mai știe despre alte 17 persoane care au fost rănite în urma acestui cutremur de 6.1 pe Richter, transmite news24.com.

17 răniți și 20.000 de persoane evacuate

Cei 17 oameni răniți sunt la unități medicale și primesc îngrijirile de care au nevoie în aceste momente. Tot autoritățile au specificat că peste 20.000 de oameni au fost evacuați din locuințele sau clădirile care nu mai făceau față.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au precizat că sunt peste 100.000 de oameni care locuiesc în acele zone. Mai multe videoclipuri au apărut pe rețelele de socializare cu aceste seisme, în care se vede că imobilele sunt zguduite la propriu de lovirea plăcilor tectonice.

De asemenea, autoritățile îi avertizează pe oameni să stea departe de clădiri. Provincia Yunnan este una cunoscută pentru cutremurele care au loc acolo.

ADVERTISEMENT

În anul 2014 a mai avut loc tot un cutremur de 6 pe scara Richter și atunci au fost sute de victime și peste 100.000 de persoane care au fost relocate.

Un cutremur puternic de 7.9 magnitudine avut loc în provincia Sichuan în anul 2001. Atunci au fost 87.000 de oameni care au murit sau au fost dați dispăruți.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT