News

Cutremur cu magnitudine 7,3 în China. Înainte a mai avut loc încă unul, de 6,1. Video

Val de cutremure în China. Două sesisme au avut loc la distanță de câteva ore, ultimul fiind de 7.3 pe Richter.
21.05.2021 | 23:34
Cutremur cu magnitudine 73 in China Inainte a mai avut loc inca unul de 61 Video
ADVERTISEMENT

Cele două cutremure au avut loc la doar câteva ore distanță și ultimul dintre ele a fost atât de puternic încât a afectat trei țări diferite. Este vorba despre India, Myanmar și China.

Cutremure în China. Clădiri distruse și victime

Cutremurul de 7.3 pe Richter a avut loc la ora locală 2:00, iar până acum nu au fost raportate victime. În schimb, mai multe clădiri au fost complet distruse, anunță autoritățile.

ADVERTISEMENT

Epicentrul cutremurului a fost în districtul Madoi, la o adâncime de zece kilometri, anunță agenția americană US Geological Survey. Cea mai afectată zonă a fost provincia Qinghai din nord-vestul Chinei.

Un alt cutremur a avut loc cu doar cinci ore înainte de acesta. Este vorba despre un seism de 6.1 pe Richter, care a avut loc în provincia Yunnan.

ADVERTISEMENT

Acesta avut loc în partea de sud a Chinei și a luat viețile a cel puțin două persoane, după cum au precizat autoritățile locale. Epicentrul acestui cutremur a fost în apropierea orașului Dali, care este o destinație turistică foarte iubită.

Având în vedere acest lucru, autoritățile vor actualiza numărul persoanelor afectate. Deocamdată, se mai știe despre alte 17 persoane care au fost rănite în urma acestui cutremur de 6.1 pe Richter, transmite news24.com.

ADVERTISEMENT

17 răniți și 20.000 de persoane evacuate

Cei 17 oameni răniți sunt la unități medicale și primesc îngrijirile de care au nevoie în aceste momente. Tot autoritățile au specificat că peste 20.000 de oameni au fost evacuați din locuințele sau clădirile care nu mai făceau față.

De asemenea, au precizat că sunt peste 100.000 de oameni care locuiesc în acele zone. Mai multe videoclipuri au apărut pe rețelele de socializare cu aceste seisme, în care se vede că imobilele sunt zguduite la propriu de lovirea plăcilor tectonice.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autoritățile îi avertizează pe oameni să stea departe de clădiri. Provincia Yunnan este una cunoscută pentru cutremurele care au loc acolo.

În anul 2014 a mai avut loc tot un cutremur de 6 pe scara Richter și atunci au fost sute de victime și peste 100.000 de persoane care au fost relocate.

Un cutremur puternic de 7.9 magnitudine avut loc în provincia Sichuan în anul 2001. Atunci au fost 87.000 de oameni care au murit sau au fost dați dispăruți.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească...
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă....
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă. Cine le-a stricat prietenia