News

Cutremur de 6.8 grade pe scara Richter în Chile! Anunțul oficial despre pagube

02.08.2019 | 08:27
Cutremur de 68 grade pe scara Richter in Chile Anuntul oficial despre pagube

Un cutremur de 6.8 grade pe scara Richter s-a produs joi, 1 august în largul coastei statului Chile. Seismul a avut epicentrul la 140 km sud-vest de oraşul de coastă Valparaiso, în centrul statului Chile.

Cutremur cu magnitudinea de 6.8 grade în Chile

Un seism raportat inițial cu magnitudinea de 6.5 grade pe scara Richter s-a produs joi în largul coastei statului Chile, la o adâncime destul de mică. Ulterior, Institutul Geologic american (USGS) a anunțat că seismul are magnitudinea de 6.8 grade și a avut epicentrul la 140 km sud-vest de oraşul de coastă Valparaiso, în centrul statului Chile. Țările afectate sunt Chile și Argentina.

Autoritățile din Chile nu au raportat pagube, victime sau întreruperi ale serviciilor de bază. În plus, serviciul de informare al marine a ținut să liniștească locuitorii din Chile cărora le-a transmis că seismul nu prezintă risc de tsunami. Cutremurul s-a produs sub nivelul mării, dar la o adâncime mică.

Nu s-au înregistrat pagube sau victime
Un cutremur cu magnitudinea de 6.8 grade pe scara Richter s-a produs joi în largul coastei statului Chile. Sursa foto: europafm.ro

Seisme și tsunami dese în Chile de-a lungul anilor

Chile se află situat pe „inelul de foc” din Pacific și de-a lungul anilor aici s-au produs foarte multe cutremure. În anul 2010 s-a înregistrat cu cutremur care a avut magnitudinea de 8.8 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs în largul coastei sud-centrale și a declanşat la vremea respectivă un tsunami care a devastat oraşele de coastă.

Un alt cutremur de 5.4 grade pe scara Richter s-a produs în această dimineață, la ora locală 3:55. Seismul s-a produs la 35 kilometri de Pichilemu, Chile. Ieri, 1 august în Chile s-a înregistrat un seism cu magnitudinea de 4.9 grade care a fost resimțit și în Argentina. Cutremurul s-a produs la 28 kilometri față de Pichilemu, Chile, la ora 22:36. Tot pe 1 august s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5.8 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic cutremur din lume s-a produs în Chile pe 22 mai 1960. Un seism de 9.6 grade pe scara Richter a distrus apoape în totalitate orașul Valdivia din Chile. Din cauza mișcării telurice de la acea dată au murit 6.000 de oameni. Cifrele distrugerii ar fi fost mult mai mari dacă zona epicentrului ar fi fost locuită.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: