News

Cutremur de 7.3 grade în Indonezia. Mișcarea tectonică a provocat panică mare printre locuitori

24.06.2019 | 09:09
Cutremur de 7.3 grade în Indonezia. Mișcarea tectonică a provocat panică mare printre locuitori
Un cutremur de 7,3 grade Richter a zguduit astăzi Indonezia. Sursa foto:Libertatea.ro

Cutremurele sunt prezente din ce în ce mai frecvent în ultima vreme, atât pe teritoriul țării noastre, cât și la nivelul întregii lumi. Spre exemplu, cel mai recent fenomen de acest gen s-a produs în cursul zilei de luni, 24 iunie, în Indonezia, la 200 de kilometri adâncime în Marea Banda.

Cutremur de 7,3 grade în Indonezia. Mai multe persoane, evacuate

Seismul a avut o magnitudine de 7,3 grade pe scara Richter și a lovit la aproximativ 463 de kilometri nord-est de capitala Timorului de Est, Dili, fiind resimțit totodată și la 321 de kilometri sud de Ambon, dar și pe teritoriul Australiei.

Chiar dacă orașul se află la mai bine de 700 de kilometri distanță de epicentrul acestui cutremur, autoritățile au luat decizia de a evacua cea mai mare parte a cartierului central de afaceri din Darwin. Potrivit informațiilor oficiale, cel puțin pentru moment, nu există riscul producerii unui tsunami în zona respectivă, însă martorii susțin că seismul a fost destul de puternic, oamenii intrând în panică, de îndată ce pământul a început să se zguduie.

Ce spun specialiștii despre posibilitatea ca un astfel de cutremur să se producă și în România

Cutremurele s-au întețit în ultima vreme și pe teritoriul României, astfel că întrebarea care stă pe buzele tuturor în aceste momente este legată de posibilitatea ca țara noastră să aibă parte de un nou cutremur, precum cel din 4 martie 1977. Chiar dacă nu au reușit să afle răspunsul exact, specialiștii vin totuși cu precizări importante.

Noi ne aflăm exact în epicentrul cutremurelor. Oricând putem spune că va fi un cutremur în zona Vrancei, dar când va fi unul mare, nu putem şti. Privind în spate, undeva în limita la 100 de ani a fost câte un cutremur mare. A fost în 1977, a fost şi în 1940, 1802″ , a declarat Directorul Observatorului Seismologic de la Vrâncioaia, Ioan Verdeș.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri