News

Cutremur puternic în România, pe 6 iunie 2023. Ce magnitudine a avut seismul resimțit la Cluj-Napoca, Arad și Timișoara. Update

Un cutremur puternic cu o magnitudine de 5.2 a avut loc în Banat în seara zilei de marți, 6 iunie, seismul fiind resimțit puternic la Cluj-Napoca, Arad sau Timișoara.
06.06.2023 | 21:23
Cutremur puternic in Romania pe 6 iunie 2023 Ce magnitudine a avut seismul resimtit la ClujNapoca Arad si Timisoara Update
Cutremur puternic în Banat. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
06-06-2023
18:23

INFP a revizuit informațiile despre cutremurul din Arad

INFP a revizuit informaţiile despre cutremurul de marţi seara, precizând că acesta s-a produs în Crişana, judeţul Arad, şi a fost unul semnificativ, cu magnitudinea ML 5.3, la adâncimea de 6.4 km.

Intensitatea seismului a fost VII, conform specialiștilor. ”Până la acest moment, au fost primite 6 apeluri la 112 (4 în judeţul Arad, 1 în judetul Sălaj şi 1 în judeţul Maramureş) care semnalau desprinderea unor elemente de construcţie de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuinţă. În alte judeţe unde seismul a fost resimţit, respectiv Timiş, Bihor, Hunedoara şi Caraş-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetăţenilor”, a transmis IGSU.

Cutremur puternic în Banat, 6 iunie 2023. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs la adâncimea de 15 kilometri la Nord de Timișoara, având o magnitudine de 5.2. Cutremurul e considerat ”semnificativ” și a fost resimțit inclusiv la Cluj-Napoca, Oradea sau Arad.

Cutremur puternic în Banat

Informația a fost confirmată și pe www.emsc-csem.org:  ”Mărimea ML 5.2 Regiunea ROMANIA. Data ora 2023-06-06 17:26:52.8 UTC Localizare 46,11 N ; 21.42 E Adâncime 15 km Distanțe 42 km N de Timișoara, România / pop: 315.000 / ora locală: 20:26:52.8 2023-06-06 11 km SE de Arad, România / pop: 169.000 / ora locală:

ADVERTISEMENT

20:26:52.8 2023-06-06 Vedere globală. Parametrii sursă furnizați de: Institutul Național pentru Fizica Pământului – București, România (BUC) Mai multe informații la: Institutul Național pentru Fizica Pământului București, România 2023-06-06 20:26:52 cutremur in BANAT, ARAD, ml=5,2, h=15,0km”.

Deși site-ul oficial al INCDFP a fost căzut zeci de minute, probabil pentru că multă lume a vrut să afle de la sursă ce s-a întâmplat, informația a fost confirmată pe Twitter, acolo unde mai mulți români au explicat cum au resimțit cutremurul în aceste ultime minute.

ADVERTISEMENT

Da la noi în orașul Sebiş din județul Arad s-a simțit rău tare și a durat mai mult decât celelalte! Credeam ca nu se mai termină!”, a scris o femeie, fiind completată de un locuitor din Târgu Jiu: ”Am simțit cum se clatină scaunul un pic (etaj 4)”.

”Si la Cluj s-a simțit puternic!”, a transmis un locuitor din Cluj-Napoca, în timp ce un locuitor din București a anunțat că în Capitală acest seism nu a fost resimțit.  Între timp, potrivit unui comunicat al Institutului pentru Fizica Pământului citat de Hotnews, seismul a fost cu adevărat semnificativ.

ADVERTISEMENT

”Seismul a avut loc la ora 20:26:52 (ora locală a României), s-a produs în BANAT, ARAD, și a avut magnitudinea 5.2. Cutremurul semnificativ s-a produs la adâncimea de 15km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timișoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Resita, 99km E de Szeged”, transmite sursa citată.

Ultimul cutremur relevant din România rămâne cel din 14 februarie din zona Olteniei, care a avut o magnitudine de 5.7, acest cutremur fiind urmat de sute de replici. Specialiștii au explicat că în zona epicentrului acest cutremur a fost resimțit chiar peste 7.0.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ISU Arad au transmis că au fost solicitați să îndepărteze elemente de construcție de pe clădiri, în urma acestui cutremur. Cele două solicitări pentru degajarea unor elemente de construcție au fost pe strada Mărășești și Lucian Blaga.  ”Până la această oră nu sunt raportate probleme deosebite”, a completat ISU Arad.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
UNGARIA umilește România: E ungurească toată
UNGARIA umilește România: E ungurească toată
Tratamentul pentru cancerul pulmonar, la un pas în a fi descoperit
Tratamentul pentru cancerul pulmonar, la un pas în a fi descoperit
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română