News

AUR acuză PSD și PNL că au plantat “iepurași” în partid. Scandal pe retragerea candidatului partidului la Primăria Buzău

Candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Buzău, Elena Năstăsoiu, s-a retras din cursă. Reacția partidului
01.05.2024 | 14:11
AUR acuza PSD si PNL ca au plantat iepurasi in partid Scandal pe retragerea candidatului partidului la Primaria Buzau
Elena Năstăsoiu, AUR Buzău. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Un nou scandal pe scena politică, după ce AUR a acuzat PSD și PNL că au plantat “iepurași” în partid. Afirmațiile vin după ce candidatul AUR pentru funcția de primar al municipiului Buzău s-a retras din cursă.

AUR susține că alianța PSD-PNL are oameni infiltrați în partid

De altfel, Elena Năstăsoiu a hotărât să se retragă de pe lista pentru alegerile europarlamentare. Pe lângă ea, alți 18 candidați pentru Consiliul Local Buzău au făcut același gest. Năstăsoiu a declarat că este nemulțumită de deciziile puterii centrale AUR.

ADVERTISEMENT

După anunțul Elenei Năstăsoiu, AUR Buzău a avut o reacție, miercuri, susținând că, de fapt, fosta candidată la funcția de primar a fost plantată de coaliția de guvernare în formațiunea AUR. Reprezentanții partidului susțin că se fac „presiuni uriașe” ca AUR să nu candideze la alegerile locale.

AUR susține că a constatat, în ultimele zile, că există persoane infiltrate în partid. „A fost o luptă contra cronometru pe parcursul ultimelor 5 zile pentru a înlocui tot felul de „iepuraşi” plantaţi de PSD şi PNL în AUR de-a lungul ultimilor ani, care au fost alături de noi, au mimat grija pentru românii pe care ne-am asumat să îi reprezentăm, care spuneau că sunt fraţii noştri de cauză.

ADVERTISEMENT

Din păcate, aceşti „iepuraşi” au ales să se retragă în unităţile care i-au plantat cu zgomot, încercând să ne denigreze, aruncând cu noroi. Oamenii au venit către AUR nu către un membru. Membrii şi susţinătorii AUR sunt oameni care văd manipulările şi blaturile PSD-PNL”, a transmis, într-un comunicat de presă, AUR Buzău, potrivit News.ro.

Năstăsoiu: „AUR este cea mai mare otravă pentru electoratul românesc”

Pe de altă parte, fosta candidată pentru funcția de primar susține că în AUR Buzău au avut loc „fapte reprobabile şi care pun multe semne de întrebare”. Elenei Năstăsoiu spune că a crezut în „cauza AUR” și a intrat în partid din patriotism.

ADVERTISEMENT

Însă, în ultima perioadă conducerea județeană și cea centrală s-ar fi amestecat în acțiunile organizației locale. Mai exact, Năstăsoiu suține că propunerile echipei sale pentru Consiliul Local și cel Județean au fost „călcate în picioare”.

Ea afirmă că ceea ce a stabilit cu conducerea AUR nu a fost respectat și. Pe listă ar fi apărut oameni care nu au fost implicați în acțiunile organizației locale. Prin urmare, Elena Năstăsoiu a decis să se retragă din toate cursele electorale și a afirmat că AUR este „cea mai mare otravă pentru electorat”.

ADVERTISEMENT

„Am crezut că proporţional cu munca, cu devotamentul şi rezultatele noastre, vom avea oameni pe lista Consiliului Judeţean. Nu a existat aşa ceva. Ca lider, eu nu pot merge mai departe fără oamenii care au făcut organizaţia municipală performantă. Nu pot accepta umilinţa şi lipsa de respect.

(…) AUR, aşa cum este acum, este cea mai mare otravă pentru electoratul românesc, pentru că este o adevărată maşinărie de fabricat minciuni şi speranţe deşarte. Tuturor le sunt promise funcţii dacă munceşti, sacrifici şi dai. De aceea oamenii de bine au muncit, au sacrificat şi au dat dar au fost marginalizaţi, căci chemarea AUR a fost pentru cei potenţi financiari şi pentru cei din alte partide”, a declarat Năstăsoiu.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Adevărata pizza. De unde vine savoarea preparatului
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării