Fotbal intern

DINAMO. INTERVIU. “Mihai Stoica nu şi-a cerut niciodată scuze!”

În ciuda începutului ratat de sezon, 1-2 „acasă” cu Viitorul, Dan Nistor şi-a făcut timp pentru a oferi un interviu ÎN EXCLUSIVITATE pentru Fanatik. Mijlocaşul dinamovist a vorbit despre...
20.02.2017 | 00:07
DINAMO INTERVIU Mihai Stoica nu sia cerut niciodata scuze
ADVERTISEMENT

În ciuda începutului ratat de sezon, 1-2 „acasă” cu Viitorul, Dan Nistor şi-a făcut timp pentru a oferi un interviu ÎN EXCLUSIVITATE pentru Fanatik. Mijlocaşul dinamovist a vorbit despre experienţele sale în cele 6 luni petrecute în „haită”, precum şi despre planurile sale de viitor.

„Am refuzat banderola ca să nu se interpreteze iar ceva”

Eşti la Dinamo de o jumătate de an, cum te simţi?
– Foarte bine, m-am acomodat rapid. Am o relaţie foarte bună, atît cu membrii staff-ului, cît şi cu colegii de echipă. Sîntem un grup unit, sperăm să avem şi rezultate bune împreună.

Ai fost implicat într-un scandal de amploare, cu banderola. Cum s-a văzut din punctul tău de vedere?
– A fost un gînd de moment să pun banderola în şort, aşa am crezut atunci de cuviinţă să fac în tensiunea jocului. S-a intrepretat greşit, regretabil, din păcate. Dar asta a trecut, acum îmi văd de jocul meu.

Ai primit mesaje de încurajare sau de ameninţare?
– Am primit pe reţele de socializare mai multe mesaje de ameninţare. Îmi transmiteau că dacă mi se mai oferă banderola de căpitan să o refuz pentru că nu o merit. Dar eu nu am băgat în seamă toate aceste lucruri şi mi-am văzut liniştit de treabă.

Din cauza asta ai rămas fără banderolă?
– În nici un caz! Nu acesta a fost motivul. Palic era al doilea căpitan oricum. Nea Ando a mai vrut să îmi dea banderola de căpitan, însă eu am preferat să nu o port, pentru că nu am vrut să las loc de interpretări, să nu se întîmple iar ceva, după tot ce a fost.

ADVERTISEMENT

„Pintilii m-a ajutat mult!”

După ce s-au liniştit apele, ai primit numărul 10. L-ai ales tu sau ţi-a fost oferit?
– Eu mi l-am ales, atunci cînd a devenit liber. Mi-a plăcut foarte mult acest număr, încă de cînd eram copil, visam ca la echipa la care voi juca să port acest număr pe tricou. Acum s-a ivit ocazia şi l-am luat. Este ceva extraordinar să port „10”, e de bun augur, am marcat chiar la primul meci cu acest tricou.

Petre Grigoraş spunea că prietenia cu Pintilii te-a ajutat mult pe teren…
– Are foarte mare dreptate. Am avut o relaţie extraordinară cu Mihai, atît pe teren, cît şi în afara lui. A avut grijă de mine şi m-a îndrumat să fac lucrurile aşa cum trebuie şi pe această cale ţin să îi mulţumesc pentru că şi datorită lui am ajuns aici acum. El îmi este şi naş, avem o relaţie specială. Să vezi acum interpretări… (n.a. – rîde)

ADVERTISEMENT

„Toate criticile m-au întărit”

Ai început, hai să-i zicem returul, cu un gol frumos, dar Dinamo a pierdut. Ce s-a întîmplat cu Viitorul?
– Îmi pare foarte rău că am pierdut, că n-am reuşit să facem 2-0, l-a avut Nemec în gheată, şi atunci cu siguranţă ar fi stat altfel lucrurile, pentru că am controlat meciul în primele 60 de minute. Din păcate, golul meu nu a ajutat echipa să cîştige.
Ai fost criticat de mai multe ori de foste legende ale lui Dinamo, precum Cornel Dinu sau Marius Niculae…
– Toate criticile primite m-au întărit! Am prins pregătirea de iarnă la maxim şi am revenit mult mai puternic în acest an, iar asta s-a şi văzut, cred eu, în evoluţia mea.
„Eu mă bat la titlu, ei joacă prin liga a patra”

Cum a fost experienţa de la Evian? Sper să repeţi un transfer în străinătate, de data asta cu succes?
– Am suferit foarte mult acolo pentru că s-au făcut anumite diferenţe. Este o perioadă tristă, neagră din viaţa mea, de care nu vreau să îmi mai amintesc. Dinamo este un club mare, mă bucur foarte mult că sînt aici. De ei nu se mai aude nimic, joacă prin liga a patra. Mi-aş dori ca după ce îmi fac treaba aici să ajung la o altă echipă de din străinătate, dar mai este pînă acolo.

Care sînt planurile tale la Dinamo? Cît stai în „haită”?
– Îmi doresc foarte mult să cucerim trofee. Sîntem angrenaţi în toate cele trei competiţii şi sperăm să avem rezultate pentru suporterii noştri minunaţi. Sigur vom intra în play-off, iar de acolo ne vom bate la titlu!

ADVERTISEMENT

„Măcar în Cupa Ligii zic eu că sîntem ca şi trecuţi de Steaua”

Mai jucaţi de trei ori cu Steaua sezonul acesta. Puteţi repeta experienţele din prima parte?
– Noi aşa sperăm, cred că şi putem să facem acest lucru. Măcar în Cupa Ligii zic eu că sîntem ca şi trecuţi de Steaua şi ne va fi mult mai uşor în finală. Dar pentru asta avem nevoie şi de ajutorul fanilor noştri.
Mai speri la naţională?
– Orice jucător se pregăteşte cu gîndul la naţională şi îşi doreşte să ajungă acolo. La fel şi eu. Mă gîndesc că dacă vom juca foarte bine în play-off şi vom avea rezultate, dacă vom cuceri trofee, atunci şi eu sau alţi colegi de ai mei vom ajunge să îmbrăcăm tricoul echipei naţionale.

„Nu m-am aşteptat niciodată ca un aşa om să-şi ceară scuze!”
MM Stoica şi-a cerut vreodată scuze pentru atacurile avute la adresa ta?
– Nu, niciodată! M-au deranjat criticile şi acuzaţiile lui, pe oricine ar fi deranjat, însă nu m-am aşteptat niciodată de la un om aşa cum este el să îşi ceară scuze pentru ceea ce a zis atunci.

28 de ani are Dan Nistor (născut pe 6 mai 1988, în comuna Rucăr, judeţul Argeş)

3 goluri şi 4 assist-uri a dat noul „decar” dinamovist în acest sezon

800.000 de euro este cota de piaţă a mijlocaşului din „Ştefan cel Mare”