Sport

Dan Petrescu nu se mai oprește din plâns: „Înjumătățirea punctelor este cea mai mare prostie din istoria fotbalului”

Dan Petrescu este nemulțumit de sistemul competițional. Potrivit spuselor sale, înjumătățirea punctelor reprezintă „cea mai mare prostie din istoria fotbalului”.
11.03.2022 | 18:55
Dan Petrescu nu se mai opreste din plans Injumatatirea punctelor este cea mai mare prostie din istoria fotbalului
„Bursucul” nu se dezminte. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

În prima etapă a play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1, CFR Cluj va da piept, pe teren propriu, cu FC Voluntari, echipă pe care a învins-o la limită săptămâna trecută, scor 0-1, în penultima etapă din sezonul regular.

Dan Petrescu se plânge din nou: „Mărul discordiei”, înjumătățirea punctelor

La conferința de presă premergătoare acestui duel, Dan Petrescu a criticat din nou sistemul competițional. Campioana se află în continuare în fruntea clasamentului, dar mai are doar 38 de puncte după înjumătățire, la șapte în fața principalei contracandidate, FCSB.

ADVERTISEMENT

Presiunea e numai şi numai la CFR Cluj. Acest campionat este creat fals, în opinia mea. Nu ai cum să iei puncte şi să pretinzi că e un campionat corect. Dacă nu vom lua campionatul… Nu ar fi nomal şi corect să ni se ia un ştiu câte puncte.

Statistica spune că va fi foarte greu. Din cauza înjumătăţirii, care este în opinia mea cea mai mare prostie din istoria fotbalului, noi acum ne jucăm campionatul pe viaţă şi pe moarte”, a declarat Petrescu.

ADVERTISEMENT

Avertisment pentru jucători înaintea meciului cu FC Voluntari: „E greu să-i bați de patru ori”

Chiar dacă echipa sa a câștigat ambele dueluri din sezonul regular, „Bursucul” se așteaptă ca ilfovenii să-și vândă extrem de scump pielea în play-off, mai ales că presiunea nu-și mai poate pune amprenta asupra lor. În plus, aceștia dispun de un lot care le permite să emită pretenții.

Orice echipă care joacă împotriva CFR-ului este motivată, mai ales în play-off. Din momentul ăsta victoriile valorează trei puncte, adică nu doar un punct şi jumătate ca până acum. Voluntari va veni aici să scoată maximum de la acest meci.

ADVERTISEMENT

E posibil orice. Cu FCSB, dacă marca în minutul 86, câştiga, dar a luat gol în minutul 94 de la peste 35 de metri. Iar noi am bătut Voluntari o dată în minutul 90 şi o dată dintr-un corner.

E greu să-i baţi de patru ori pe cei de la Voluntari. Mai ales la ce lot au. Ei ne cunosc pe noi, noi pe ei… Sper că jucătorii mei vor face diferenţa pe teren. Voluntari nu mai are nicio presiune acum, doar să joace fotbal”, a mai spus Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT