Fotbal intern

Dan Petrescu a fost arbitrat la revenirea în România de o femeie-polițist. Galerie foto

24.03.2019 | 21:48
Dan Petrescu a fost arbitrat la revenirea in Romania de o femeiepolitist Galerie foto

Gaz Metan Mediaș a primit vizita celor de la CFR Cluj într-un amical disputat în perioada de pauză prilejuită de debutul naționalei României în preliminariile Euro 2020. Meciul a fost unul interesant atât din perspectiva faptului că a reprezentat întoarcerea lui Dan Petrescu pe banca tehnică a alb-vișiniilor, dar și deoarece partida s-a jucat la o intensitate foarte ridicată. Un aspect inedit al acestei partide este dat de faptul că meciul a fost arbitrat de o femeie, Roxana Recorean.

O femeie-polițist a arbitrat amicalul dintre Gaz Metan Mediaș și CFR Cluj

Roxana este originară chiar din Mediaș, are 23 de ani și este de profesie polițist, din spusele suporterilor prezenți la partidă. Arbitrul partidei Gaz Metan – CFR nu a jucat fotbal, dar a practicat în schimb atletism. Recorean a arbitrat destul de liber partida amicală de pe arena medieșeană și a reușit să treacă peste protestele celor două bănci tehnice în momentele mai tensionate.

Roxana Recorean a participat la mai multe turnee de fotbal feminin în străinătate: „E greu pentru o femeie în lumea bărbaților. În meseria asta, feminitatea și sensibilitatea nu prea te ajută, trebuie să fii tare ca să le ții piept jucătorilor, antrenorilor și spectatorilor care comentează în tribune”, s-a confesat arbitrul, într-un interviu acordat revistei Vice.

Roxana Recorean a fost arbitrul partidei amicale Gaz Metan – CFR Cluj

Când vom avea femei arbitru în meciurile oficiale din Liga 1?

Roxana Recorean face parte dintr-o generație promțătoare de femei-arbitru în fotbalul românesc. Cu toate acestea, posibilitatea ca ea să arbitreze meciuri la cel mai înalt nivel în fotbalul masculin este destul de mică deocamdată.

„Da, este posibil, dar sunt câteva cerințe suplimentare. Să poți participa în competițiile masculine, ai nevoie de o condiție fizică asemănătoare cu cea a bărbaților. Dar avem categorii unde folosim femei arbitru unde pot să își încerce norocul, dar în prima ligă ele trebuie să fie la același nivel din punct de vedere fizic. Avem două foarte bune arbitru asistent care au fost la Supercupă. Avem femei arbitru care au mers la competiții internaționale. Noi nu facem diferențe pe bază de sex, oricine poate ajunge acolo, dar deocamdată trebuie să îndeplinească cerințele. Mai întâi arbitrează în Liga 2 și apoi vedem ce rezultate au obținut”, a povestit Kyrios Vassaras, într-un interviu acordat FANATIK.

Tags: