Sport

Dan Petrescu, noi detalii despre situația lui Omrani : „O repriză poate să joace, mi-au spus doctorii”

Antrenorul Dan Petrescu are, în continuare, probleme de lot, în special în ceea ce îi privește pe atacanți, iar cele două săptămâni de absență ale lui Omrani i-a făcut pe unii să se întrebe dacă nu cumva este vorba și de altceva, în afară de problemele medicale.
02.10.2021 | 20:25
Dan Petrescu noi detalii despre situatia lui Omrani  O repriza poate sa joace miau spus doctorii
ADVERTISEMENT

CFR Cluj, campioana en-titre și liderul la zi al Ligii I, întâlnește mâine, de la ora 18.00, Gaz Metan Mediaș, în etapa a 11-a. Meciul are loc pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, iar antrenorul gazdelor, Dan Petrescu începe să își recupereze jucătorii din ofensivă.

Dan Petrescu a confirmat că Bilel Omrani a revenit la antrenamente, informație oferită de FANATIK și ar putea evolua o repriză. Totuși, a decis să nu îl folosească pe atacant, pentru a nu risca o recidivă. Nu pentru că ar exista un conflict între ei.

ADVERTISEMENT

„Nu poți să bagi un jucător care e accidentat”

La meciul de acum două zile, Petrescu l-a folosit titular pe croatul Gabriel Debeljuh. Acesta a evoluat 62 de minute, fiind înlocuit cu Denis Alibec. În ceea ce-l privește pe Bilel Omrani, acesta nu a mai bifat niciun meci după partida cu Jablonec, din prima etapă a grupelor Conference League, jucată pe 16 septembrie.

Atacantul francez a lipsit în următoarele patru meciuri ale echipei din Gruia, motiv pentru care au apărut zvonuri conform cărora între jucător și tehnician ar fi unele disensiuni. Însă, azi, Dan Petrescu a dorit să clarifice lucrurile.

ADVERTISEMENT

Doamne ferește! Astăzi a făcut ultima poză la accidentare, încă este un milimetru, riscul este mic, o repriză poate să joace, mi-au spus doctorii. Dacă juca înainte, riscul era foarte mare să se rupă. Nu poți să bagi un jucător care e accidentat și iți apare leziune pe poză.

Nu știu ce s-a spus, eu nu citesc ziarele, n-am avut și n-am nimic cu nimeni, îmi doresc foarte mult să avem rezultate, indiferent de numele jucătorului. Daca vreți, vă arăt pozele. Mergem la doctor și vedeți.

ADVERTISEMENT

Încă nu e 100%, dacă era și se antrena la același procent, avea șanse să joace de la început. N-am nicio treabă cu aceste discuții”, a explicat antrenorul.

Vizita medicală a decurs foarte bine

Pe de altă parte, atacantul Facundo Ferreyra (30 de ani) a efectuat vizita medicală la Cluj și urmează să semneze cu echipa campioană. Jucătorul este născut în Argentina și, de-a lungul timpului, a evoluat la Banfield, Velez Sarsfield (ambele din țara natală), Șahtior Donețk (între 2013 și 2018, fiind sub comanda lui Mircea Lucescu), Newcastle, Benfica, Espanyol și Celta Vigo.

ADVERTISEMENT

Cred că asta trebuie să-i întrebați pe cei de la club. Am înteles că se fac toate eforturile ca să fie adus, restul… Sper să fie adus cât mai repede. Rezultatul de la vizita medicală e foarte bun, a fost o problemă mică, dar am înțeles că s-a rezolvat”, a declarat Dan Petrescu.

Mini-vacanță utilă

După meciul de mâine cu Gaz Metan, Liga I va lua o pauză de două săptămâni, deoarece naționala României va susținje două meciuri în preliminariile Campionatului Mondial de anul viitor din Qatar, în deplasare cu Germania (pe 8 octombrie) și acasă cu Armenia (pe 11).

Această mini vacanță va fi foarte utilă echipei din Gruia, pentru ca cei aflați în covalesecență să se recupereze în totalitate. În plus, Petrescu va avea destul timp să-l ajute pe Ferreyra să se acomodeze cu atmosfera și tactica echipei campioanei.

Următorul meci din campionat al lui CFR Cluj va avea loc pe 16 octombrie, când va întâlni, în deplasare, cealaltă formație din Liga I care are culorile alb și vișiniu, Rapid. În Europa, ardelenii vor juca pe 21 octombrie, acasă, cu formația olandeză Alkmaar.

ADVERTISEMENT
Tags: