Fotbal international

Dan Petrescu, pe tobogan! A pierdut din nou în campionatul Chinei. Video

15.08.2018 | 19:01
Dan Petrescu pe tobogan A pierdut din nou in campionatul Chinei Video

Dan Petrescu a pierdut din nou în campionatul Chinei. Guizhou Hengfeng, echipa antrenată de tehnicianul român, a fost învinsă pe teren propriu, cu scorul de 3-1, de Shanghai Shenhua. Evitarea retrogradării devine o misiune aproape imposibilă pentru Petrescu, Guizhou ocupând în continuare ultima poziție în Superliga din China, la 8 puncte distanță de un loc care asigură rămânerea pe prima scenă. Într-o altă partidă din etapa 18, echipa lui Olăroiu, Jiangsu Suning, a terminat la egalitate cu Chongging Lifan, scor 0-0. Olăroiu e pe locul 5 în China.

Lucrurile nu merg deloc bine pentru Dan Petrescu la noua sa echipă. Salvarea de la retrogradare pare tot mai departe, însă românul speră să își poată motiva jucătorii în următoarele meciuri și să poată recupera distanța de 8 puncte față de locul 14, care asigură prezența în prima ligă chineză și sezonul viitor. În ultima partidă jucată,  Guizhou Hengfeng a fost învinsă în deplasare cu scorul de 3-1 de Shanghai Shenhua. Gazdele au deschis scorul în minutul 9 de Cao Yunding, din pasa lui Moreno. Jocul echipei nu a fost pe placul lui Petrescu, astfel că în minutul 25 a făcut prima schimbare: Zhang i-a luat locul în teren lui Du Wei, iar noul intrat a luat un cartonaș galben în minutul 44. Scorul la pauză a fost 0-0.

După reluarea meciului, gazdele au preluat din nou controlul meciului și au mai punctat de 2 ori prin Romero, mai întâi în minutul 53 din pasa lui Cao Yunding, apoi în minutul 63, din pasa aceluiași jucător. Echipa lui Dan Petrescu a alergat după golul de onoare, care a venit abia în ultimul minut de joc, dintr-un penalty transformat de Steve. Guizhou Hengfeng are doar 8 puncte în Superliga din China după 18 etape jucate.

Dan Petrescu a pierdut din nou în campionatul Chinei

În meciul Shanghai Shenhua – Guizhou Hengfeng 3-1, Dan Petrescu a trimis în teren următorii jucători: Su – Yang, Du, Boli, Han, Zhao – Wang, Zheng, Min, Chen – Steve. Rezerve: Ilhamjan, Jiang, Lin, Tang, Zhang Sipeng, Zhang, Zhu Zhengyu. De cealaltă parte, la Shanghai Shenhua au jucat: Li – Li, Zhu, Li, Bai – Sun, Moreno – Liu, Romero, Cao – Ba. Rezerve: Gao Di, Li Jianbin, Qiu Shengjiong, Rong Hao, Shenglong, Zhou, Zhu Jianrong.

Primul 11 Guizhou Hengfeng
Primul 11 Guizhou Hengfeng

Echipa antrenată de Olăroiu a remizat în campionatul Chinei

Jiangsu Suning, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul jucat împotriva formației Chongging Lifan, în etapa a 18-a a campionatului chinez. Cu acest rezultat, Olăroiu rămâne pe locul 5 în China, cu 29 de puncte.  tehnicianul român a trimis în teren următorul 11: Gu – Zhou, Yang, Li, Tian – Xie, Ji, Wu, Gao, Eder – Boakye. Rezerve: Li haitao, Teixeira, Wang Song, Yang Jiawei, Yang Xiaotian, Zhang Lingfeng, Zhang Xiaobin.

Olăroiu l-a învins pe Dan Petrescu în meciul direct dintre echipele pe care cei doi le antrenează. După o primă repriză săracă în faze de poartă, la capătul căreia scorul a fost 0-0, cele două formații au reintrat pe teren cu mai multă poftă de joc și au marcat de patru ori.  Echipa lui Dan Petrescu a deschis scorul la 15 minute după pauză prin Zheng Kaimu. În minutul 72, Boakye a adus egalarea pentru trupa lui Olăroiu. Două minute mai târziu, Wu Xi a făcut 2-1, iar scorul final a fost stabilit de Zhang Xiaobin, în minutl 90.

Clasament Superliga China
Clasament Superliga China
Tags: