Fotbal intern

Ultimele detalii despre plecarea lui Dan Petrescu de la CFR. “Mai multe oferte!”

Ultimele detalii despre plecarea lui Dan Petrescu de la CFR  Mai multe oferte

Dan Petrescu este la un pas să se despartă de CFR Cluj, după ce antrenorul român a primit o ofertă de nerfuzat din China.


Update. Impresarul lui Dan Petrescu, Nicolae Pîrnău, a vorbit despre situaţia antrenorului de la CFR Cluj şi susţine că acesta se află în negocieri cu mai multe echipe, iar în scurt timp va lua o decizie în ceea ce priveşte viitorul său.

“Nu s-a reziliat contractul. În momentul de faţă sunt discuţii, sunt oferte, mai departe rămâne de văzut cum se vor finaliza negocierile. Sunt mai multe oferte. Dan Petrescu şi-ar dori performanţă şi să câştige trofee. Este un proces de analiză, vedem ce oferte sunt şi ce soluţii găsim”, a spus Nicolae Pîrnău pentru ziare.com.


UPDATE, ora 17:44. Principalul acţionar al clujenilor, Marian Băgăcean, contractul dintre antrenor şi club este încă valabil. Dan Petrescu este plecat în vacanţă şi se va întoarce miercuri seară în România.

“Poate să fie o chestie reală pe care Dan s-o fi dat sau nu. Am văzut că în presă de şase luni el tot pleacă de la noi. Dan e în concediu acum, ştiu eu ce face el în concediu? Pe noi nu ne-a anunţat că pleacă şi nu am discutat cu niciun alt antrenor. Nu avem nimic reziliat în acest moment. Miercuri seara, din ce ştiu, el se va întoarce la Cluj sau la Bucureşti şi mă voi vedea cu el. Petrescu are biletele cumpărate pentru cele două cantonamente ale verii, de la Braşov şi din Polonia, are cazările pe numele lui. O să vedem ce stabilim după ce se întoarce din concediu. Astăzi încă e antrenorul nostru”, a spus Băgăcean, pentru CJSport.ro.


Dan Petrescu și-a reziliat în cursul acestei zile contractul cu CFR Cluj și va pleca în prima ligă din China!

Antrenorul de 50 de ani a negociat astăzi despărțirea de echipa din Gruia și a ajuns la un acord cu oficialii trupei clujene, în urmă căruia a devenit liber de contract. Viitorul club al lui Petrescu va fi Guizhou Hengfeng, după cum a anunțat în exclusivitate FANATIK.RO, acolo unde i s-a oferit un salariu de 1,8 milioane de euro.

Dan Petrescu și oficialii lui CFR au negociat la sânge clauza de reziliere. Pentru a se despărți de CFR, Petrescu trebuia să achite 500.000 de euro. Echipa aflată pe ultimul loc în prima ligă din China au anunțat însă că sunt dispuşi să plătească o bună parte din această sumă, mai exact 400.000 de euro.

Cine vine la CFR după ce Dan Petrescu și-a reziliat contractul

După cum a anunțat FANATIK.RO încă de la începutul lunii aprilie, favorit pentru a prelua postul lui Dan Petrescu ar fi Edi Iordănescu. Cu toate acestea, fostul antrenor al Astrei Giurgiu ar avea o ofertă din Arabia Saudită pe care ar fi tentat să o accepte. De aceea pe lista scurtă a oficialilor din Gruia ar fi și fostul antrenor al lui CFR Cluj și Dinamo, Vasile Miriuță.

Dan Petrescu a semnat la începutul acestui sezon cu CFR Cluj. Fostul internațional român a câștigat titlul în Gruia încă din primul sezon, fără înfrângere în play-off-ul Ligii 1! La Guizhou „Bursucul” se va întoarce în China, acolo unde a mai antrenat pe Jiangsu Suning în sezonul 2015/2016.