Life

Dani Mocanu primește o lovitură din partea justiţiei, înainte de Paşte. Manelistul, bun de plată

Cu o zi înainte de Paște, Dani Mocanu a primit verdictul definitiv într-un proces început în urmă cu doi ani. Cântărețul a fost acuzat că a lansat o piesă prin care instiga la ură împotriva femeilor.
23.04.2022 | 14:16
Dani Mocanu primeste o lovitura din partea justitiei inainte de Paste Manelistul bun de plata
Dani Mocanu, lovitură dură din partea justiției înainte de Paște. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Cu puțin timp înainte de Paște, Dani Mocanu a primit o veste dură din partea justiției. Magistrații au decis ce pedeapsă va primi cântărețul după ce a fost trimis în judecata în urma unui videoclip care instiga la violență și ură împotriva femeilor.

Lovitură dură pentru Dani Mocanu din partea justiției. Manelistul trebuie să plătească o sumă colosală

În urmă cu doi ani, Dani Mocanu a fost acuzat că atât versurile cât și videoclipul unei melodii de ale sale a instigat la ură și violență împotriva femeilor. Cu o zi înainte de Sărbătorile Pascale, magistrații au luat o decizie finală în acest proces.

ADVERTISEMENT

Astfel, manelistului îi va fi confiscată suma de 34.136 de dolari, drepturile de publicitate obținute de pe urma videoclipului.

De asemenea, conform hotărârii Curţii de Apel Piteşti, artistul e obligat să achite cheltuielile de judecată în valoare de 6.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Din această sumă, 5.000 de lei vor fi folosiți pentru plata anchetatorilor și autorităților care au săvârșit urmărirea penală.

Totodată, platforma YouTube este obligată să elimine de pe site atât videoclipul cu pricina, cât și altele care se bazează pe un scenariu similar, scrie spynews.ro.

ADVERTISEMENT

Din pricina aceluiași videoclip, Dani Mocanu a fost arestat

Melodia lansată în urmă cu doi ani i-a adus multe necazuri celebrului cântăreț. Piesa a fost reclamată la  Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND) din pricina versurilor și imaginilor care instigă la ură și violență împotriva femeilor. Anul trecut, Dani Mocanu a fost condamnat la închisoare din această cauză.

Conform reclamanților, piesa reprezintă „discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor.

ADVERTISEMENT

Cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine”.

ADVERTISEMENT