ADVERTISEMENT
News

Daniel Ionașcu, lider PPU-SL, propune o ”listă a rușinii” pentru parlamentarii fără activitate

Autor: Adrian Baciu | 17.11.2020 | 17:06
Daniel Ionașcu, lider PPU-SL, propune o ”listă a rușinii” pentru parlamentarii fără activitate
Daniel Ionașcu, lider PPU-SL, propune o ”listă a rușinii” pentru parlamentarii fără activitate. Sursa foto: ppusl.ro

Daniel Ionașcu, președintele executiv al PPU-SL, vine cu o propunere importantă înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie. Acesta militează pentru constituirea unei ”liste a rușinii” pentru parlamentarii care nu au avut realizări în mandatele lor.

ADVERTISEMENT

Liderul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) crede că oamenii politici aflați funcții publice ar trebui să poată fi trași la răspundere pentru modul în care cheltuie banii statului.

Ionașcu mai spune că în România este nevoie în primul rând de educație și că sancțiunile pecuniare nu reprezintă neapărat soluția optimă pentru dezvoltarea societății.

”Listă a rușinii” pentru parlamentarii fără activitate. Propunerea lui Daniel Ionașcu, lider PPU-SL

Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) este de părere că parlamentarii care nu au o activitate care să justifice statutul lor ar trebui incluși pe o ”listă a rușinii”.

ADVERTISEMENT

Liderul umanist, care candidează la Suceava pentru un loc la Senat, a afirmat că ar trebui să existe și o formă de răspundere pentru factorii politici, în raport cu justificările privind cheltuirea banilor publici.

”Factorii politici ar trebui să aibă o lege să răspundă pentru gestiunea banului public. Un parlamentar care merge în Parlament și nu face nimic nu ar trebui să ia bani de la stat.

Nu trebuie plătit un incompetent sau un om care nu își face treaba. Vreau să inițiez o listă a rușinii naționale, unde să fie trecut acest parlamentar care nu a făcut nimic.

ADVERTISEMENT

Să se știe dacă mai candidează el sau ai lui, că nu a făcut nimic și să nu acceadă într-o funcție pe promisiuni mincinoase”, a explicat Daniel Ionașcu la TVR, conform site-ului partidului.

Ionașcu: Trebuie să dezvoltăm latura morală

O astfel de listă a fost inspirată de Japonia, acolo unde cei care nu respectă regulile sunt supuși oprobriului public. Liderul umanist spune că în România este nevoie în primul rând de educație și că sancțiunile pecuniare nu reprezintă neapărat soluția optimă.

ADVERTISEMENT

”Noi trebuie să dezvoltăm latura morală, nu sancțiunile pecuniare. Avem nevoie de educație consistentă, nu de vorbe”, a mai transmis politicianul care candidează la Suceava pentru Senat.

Liderul umanist spune că în România este nevoie în primul rând de educație și că sancțiunile pecuniare nu reprezintă neapărat soluția optimă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!