Fotbal intern

Daniel Niculae a plecat de la Rapid! Anunţ oficial al echipei

17.07.2018 | 11:26
Daniel Niculae a plecat de la Rapid Anunt oficial al echipei

Academia Rapid a promovat în Liga a III-a după ce a tranşat duelul pentru promovare cu CSA Steaua şi Singureni, la baraj. Echipa are ca obiectiv promovarea în Liga II, însă va rămâne fără cel mai important jucător, Daniel Niculae.

FANATIK.RO a anunţat pe data de 8 iulie că Niculae pleacă de la echipă, iar azi Academia Rapid a anunţat oficial faptul că atacantul, care deţinea şi funcţia de preşedinte, va pleca de la clubul giuleştean.

Daniel Niculae a plecat de la Rapid: “Suspendăm funcţia de preşedinte de o lună”

“Daniel Niculae a fost parte integrantă a proiectului renașterii rapidiste. Aportul lui la promovarea în Liga a III-a a fost determinant și, pentru aceasta, întreaga suflare rapidistă îi este recunoscătoare.

Pe tot parcursul campionatului Ligii a IV-a, Academia Rapid a asigurat un climat favorabil performanței, în cadrul unui buget demn de Liga a II-a. În calitate de președinte, Daniel Niculae a avut deplină putere de decizie asupra cheltuielilor și transferurilor de jucători. Odată cu promovarea în Liga 3, trecem la o altă etapă, în care bugetul trebuie să fie unul și mai mare.

A fost constituită o societate pe acțiuni și a fost câștigată licitația pentru achiziționarea brandului F.C. Rapid. Societatea are acționari puternici. Preferăm să menținem deocamdată discreția asupra identității lor, dintr-un motiv foarte simplu: încă de la începutul activității Academiei Rapid, conducătorii și sponsorii au fost supuși unor atacuri mediatice nedrepte și de o intensitate fără precedent.

Până la normalizarea situației, nu dorim să expunem mediatic oameni de afaceri serioși, care doresc să pună umărul la renașterea rapidistă. Îi asigurăm pe suporterii noștri că există resursele financiare pentru finalizarea achiziționării brandului F.C. Rapid, pentru asigurarea unui buget pentru promovarea în Liga 2, pe termen scurt, si pentru o prezență puternică în Liga 1, pe termen mediu.

Daniel Niculae a fost un jucător extraordinar atât anul acesta cât și în cariera lui. La finalul campionatului trecut i-a fost garantat un contract de jucător demn cel puțin de liga a II-a, dacă nu chiar de prima ligă. De asemenea, i-a fost garantat postul de președinte, cu puteri depline în gestionarea unui buget propice promovării.

În ciuda acestor realități, Daniel Niculae a optat să nu mai continue. Noi credem că locul lui este alături de Rapid! Pentru acest motiv, suspendăm funcția de președinte pe o perioadă de o lună, cu speranța că Daniel Niculae se va răzgândi și va reveni.

Acționarii și sponsorii asigură echipei, în acest moment, toate condițiile, peste nivelul unei echipe de liga a II-a, construiesc structura pentru o academie puternică de copii și juniori, au configurat pregătirea noului sezon cu două cantonamente, unul la Brașov și unul în Turcia, la cea mai modernă bază de pregătire, au propus pentru conducerea tehnică o lista cu 15 jucători de liga a II-a și prima ligă, atât juniori, cât și jucători experimentați pentru întărirea lotului.

Suntem siguri că va rămâne cu inima alături de Rapid și va ajuta cu orice va putea în continuare”, se arată pe pagina de Facebook a clubului.