Fotbal international

Pancu, la fel ca Ronaldo sau Messi! Cum a vândut 77.000 de tricouri într-o zi

Cum a ajuns Daniel Pancu să vândă 77.000 de tricouri într-o singură zi. Secretul din spatele recordului incredibil
28.12.2017 | 09:18
Pancu la fel ca Ronaldo sau Messi Cum a vandut 77000 de tricouri intro zi
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu este deţinătorul unui record pe care, foarte probabil, niciun fotbalist român nu îl va mai egala. Cu românul, Beşiktaş Istanbul a dat o lovitură de marketing incredibilă: a vândut 77.000 de tricouri într-o singură zi, performanţă pe care o reuşesc doar superstaruri ca Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo!

S-a întâmplat în 2005, după meciul Fenerbahce – Beşiktaş. Pancu a fost nevoit să intre în poartă în minutul 75 al partidei, după ce portarul Cordoba fusese eliminat iar echipa sa epuizase toate schimbările. ”Ceea ce mi s-a întâmplat a fost un lucru fantastic. Sunt lucuri despre care e imposibil să crezi că se mai pot întâmpla vreodată. A doua zi s-au vândut 77.000 de tricouri! Şi au avut noroc pentru că noi terminam contractul cu o firmă de echipament sportiv, e vorba de Puma, se semnase contractul cu Umbro, şi se termina stocul, erau în magazii. Pentru Besiktaş a fost o lovitură financiară. Ar fi putut să-mi dea comision, dar aveam nişte restanţe şi mi le-au plătit a doua zi”, a povestit Pancu pentru o televiziune de sport. 
 

ADVERTISEMENT

Daniel Pancu a început fotbalul ca portar

Pancu a început fotbalul ca portar, la juniorii Politehnicii Iaşi. Spune că s-a orientat către acest post pentru că era la mare căutare atunci când s-a apucat el de fotbal, mai ales că juniorii nu se prea înghesuiau să stea între buturi. 

”Am început fotbalul ca portar. Puteam face carieră, mai ales că eram şi talentat, plus că era un post nu foarte dorit de copii şi juniori şi era la mare căutare. Numai că, la un moment dat am început să-i driblez pe acolo şi m-au scos din poartă. Revenind la episodul de la Beşiktaş, trebuie să vă spun că, în nebunia mea, mie mi-a părut rău că s-a terminat meciul. Mi-aş fi dorit să mai continuăm puţin”, a rememorat rapidistul. 

ADVERTISEMENT
Tags: