Sporturi

Darren Cahill a ajuns la Beijing şi a început deja antrenamentele cu Simona Halep! Ce a declarat liderul mondial în China

28.09.2018 | 14:00
Darren Cahill a ajuns la Beijing si a inceput deja antrenamentele cu Simona Halep Ce a declarat liderul mondial in China

Simona Halep a vorbit cu jurnaliştii la Beijing. Liderul mondial din WTA este deja de două zile la Beijing, iar de azi este alături de ea şi Darren Cahill, care a lipsit la Wuhan pentru a petrece timp şi cu familia lui în Australia. Constănţeanca a împlinit ieri 27 de ani, şi chiar dacă era îndreptăţită să se odihnească, a ieşit la antrenamente cu Teo Cercel, Andrei Cirstofor şi cel mai nou membru din “Team Halep”, William Birău, care este sparring partner-ul fetelor noastre din echipa de Fed Cup.

Simona va avea o misiune deloc uşoară la Beijing, acolo unde a ajuns până în ultimul act anul trecut, fiind învinsă de Caroline Garcia, scor 4-6, 6-7 (3). De asemenea, Halep a atins în sezonul trecut pentru prima dată locul de lider mondial după semifinala disputată împotriva letonei Ostapenko. În turul precedent, în sferturile de finală, Simona o învingea în premieră în circuitul feminin de tenis pe Maria Şarapova.

Simona Halep a stat de vorbă cu presa la turneul din China

Sportiva noastră a a stat de vorbă cu jurnaliştii prezenţi la Beijing şi a dezvăluit că se simte foarte bine la turneul din China şi că este încântată să revina la turneul la care a ajuns în premieră lider mondial. “Acest turneu e special pentru mine pentru că aici am ajuns pe locul 1 WTA. Terenul e îngrijit, condiţiile sunt grozave, iar oamenii de aici au grijă foarte bine de noi. Mă simt bine şi sunt bucuroasă că m-am întors aici”, a declarat Simona Halep în cadrul unei conferinţe de presă. Cât despre accidentarea de la Wuhan, Simona a mărturisit că este mai bine acum: “E mult mai bine decât atunci, dar încă mă doare. Încerc să fac cât mai multe tratamente, așa că mă simt mai bine și sper că voi putea să joc la capacitatea maximă. Am lucrat foarte mult acasă după US Open. Am fost foarte tristă că am pierdut din nou în prima rundă, doi ani la rând. Dar așa e viața și trebuie să accept. Am muncit din greu, am fost cu adevărat motivată să vin în China, dar cu doar două zile înainte de turneu, m-am accidentat la spate. Am fost puțin frustrată. Dar nu pot schimba lucrurile, nu poți să controlezi astfel de evenimente. Am venit la Beijing încrezătoare și pozitivă. Încerc să mă recuperez foarte bine pentru a putea juca la cel mai înalt nivel și o să încerc să câștig câteva meciuri”.

Simona porneşte la China Open din postura de principală favorită şi se află pe partea superioară de tablou, urmând ca în primul tur să evolueze împotriva unei jucătoare venite din calificări. Dacă se califică în turul secund, reprezentanta noastră va evolua cu Maria Sakkari din Grecia, locul 29 WTA, sau cu Donna Vekic, locul 40 WTA. China Open 2018 se desfăşoară în perioada 1-7 octombrie, face parte din categoria Premier Mandatory şi e dotat cu premii în valoare totală de 8,2 milioane de dolari.

Tags: