Sport

David Popovici a spus ce facultatea a ales: „Am o înclinație în acest domeniu!”

David Popovici a spus ce facultate și-a ales, fiind de părere că are o înclinație în domeniul psihologiei, ceea ce îl poate ajuta și la înot.
11.07.2023 | 23:50
David Popovici a spus ce facultatea a ales Am o inclinatie in acest domeniu
David Popovici a spus ce facultatea a ales. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Tânărul campion român la înot și-a justificat alegerea, spunând că Facultatea de Psihologie și Științele Educației, de la Universitatea din București, este potrivită pentru ce își dorește.

David Popovici a spus ce facultatea a ales

David Popovici a vorbit despre facultatea pe care și-a ales-o, spunând motivul pentru care va urma psihologie printr-o postare pe contul personal de Facebook: „Oficial, din toamnă voi fi student la Universitatea din București.

ADVERTISEMENT

Am ales Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE) a Universității din București pentru că simt că am o înclinație spre acest domeniu și pentru că știu că cel mai bun mediu de formare este cel în care ai familia și prietenii aproape”.

„Ne vedem, din toamnă, în campusul Universității din București din Panduri. Sunt sigur că am făcut alegerea potrivită și sunt bucuros că, în paralel cu activitatea academică, voi beneficia și de sprijin în atingerea de noi performanțe în domeniul care mi-a adus cele mai frumoase realizări, înotul.

ADVERTISEMENT

Îmi doresc ca cei trei ani de facultate la FPSE să mă surprindă prin diversitatea cunoștințelor dobândite la UB, prin modul în care profesorii vor aborda domeniul de care sunt pasionat și, poate cel mai important lucru, îmi doresc să cunosc oameni cu care să creez legături cât mai puternice, de calitate”, a mai scris David Popovici pe Facebook.

„Locul meu este în apă!”

David Popovici a vorbit recent pentru jurnaliștii spanioli de la „El Pais”, despre ambițiile pe care le are: Poate că pentru mine este mai ușor în comparație cu alți înotători, dar pentru mine fiecare sesiune de antrenament este la același nivel de efort.

ADVERTISEMENT

Durerea nu se schimbă niciodată. Doar dacă înveți din acea durere poți trece pragul în timpul competiției. Cred că în capul meu există un fel de scală de măsurare a durerii. De multe ori, în timpul antrenamentelor sunt mai obosit decât în timpul curselor.

Dacă cunoști personal această durere, eviți să fii surprins și paralizat atunci când, în mijlocul competiției, simți că încep să-ți ardă mâinile și că ți se desprind picioarele de glezne”.

ADVERTISEMENT

„Înalta performanță, într-adevăr, este destul de plictisitoare. Nouăzeci și nouă la sută din timp te antrenezi. Concurezi de trei sau patru ori pe an, așa că îți petreci cea mai mare parte a timpului uitându-te la o linie neagră de pe fundul unei piscine și respirând din când în când.

 Eu aleg să nu-mi petrec timpul petrecând sau dormind nouă sau zece ore. Opt ore mi se pare prea mult. Da, mă consider diferit”, a mai spus David Popovici.

ADVERTISEMENT