Fotbal international

David Villa și Andres Iniesta, din nou colegi! S-a făcut anunțul oficial! Video

01.12.2018 | 10:26
David Villa si Andres Iniesta din nou colegi Sa facut anuntul oficial Video
ADVERTISEMENT

David Villa și Andres Iniesta sunt din nou coechipieri, după perioada FC Barcelona. Cei doi s-au reunit la o echipă din Japonia, Vissel Kobe. Andres Iniesta s-a transferat la clubul nipon în această vară, iar acum și David Villa a făcut pasul, prin transferul său din MLS, de la New York City. Cei doi au fost colegi la Barcelona timp de 3 sezoane între 2010 și 2013.


UPDATE, 1 decembrie, ora 10:00 / David Villa a anunțat pe contul său de twitter realizarea oficială a transferului. “Noul meu club”, a scris spaniolul și a postat un filmuleț cu imagini din Japonia în care fotbalistul spune “Bun găsit, Vissel Kobe”. La gruparea japoneză, David Villa va fi din nou coleg cu Andres Iniesta. Alt nume mare care joacă la Vissel Kobe este neamțul Lukas Podolski, care este și căpitanul echipei.

ADVERTISEMENT


Jurnaliștii spanioli au aflat că înțelegerea lui David Villa cu New York City FC expiră la 31 decembrie și s-au grăbit să scrie că Real Madrid ar fi interesată să obțină semnătura atacantului care a mai trecut pe la rivalele Barcelona și Atletico Madrid. Este greu de crezut însă că madrilenii vor risca să aducă pe Santiago Bernabeu un jucător de 37 de ani, în condițiile în care nu duc lipsă de opțiuni în atac.

David Villa, transfer la Vissel Kobe?! Poate juca alături de Andres Iniesta

David Villa a jucat în 126 de partide pentru New York City FC, echipă pentru care a marcat 80 de goluri și a dat 21 de pase decisive. Spaniolul a mai jucat la Valencia, Barcelona, Real Zaragoza, Atletico Madrid, Melbourne City FC și Sporting Gijon, adunând 611 meciuri în întreaga sa carieră. A marcat 310 goluri și a dat 72 de pase de gol, iar pentru naționala Spaniei a jucat 98 de meciuri în care a înscris de 59 de ori. Fostul atacant al Barcelonei poate ajunge la Vissel Kobe la începutul anului 2019, alături de fostul său coechipier de pe Camp Nou, Andres Iniesta.

ADVERTISEMENT

Cei doi vor avea ocazia să facă spectacol în campionatul Japoniei, la fel cum obișnuiau să facă în perioada în care jucau la Barcelona. În plus, vor avea un adversar care le-a fost coleg în naționala Spaniei. Este vorba despre Fernando Torres, care joacă la Sagan Tosu. Iniesta are 14 meciuri pentru japonezi, două goluri și trei pase de gol, în timp ce Torres a jucat în 18 meciuri pentru Sagan, a marcat patru goluri și a dat două pase de gol.