Sport

Mesajul Anei Bogdan după meciul cu Dayana Yastremska: „A meritat victoria, pentru țara ei”

Tenismena ucraineană, Dayana Yastremska, a vorbit la superlativ despre România, fiind impresionată de „căldura” cu care a fost primită în țara noastră. După meciul cu Ana Bogdan, românca a transmis un mesaj.
02.03.2022 | 14:20
Mesajul Anei Bogdan dupa meciul cu Dayana Yastremska A meritat victoria pentru tara ei
Ana Bogdan a fost învinsă de ucraineanca Dayana Yastremska cu 6-3, 6-7 (7), 6-7 (7) în primul tur la WTA Lyon. Sursa foto: Ana Bogdan facebook
ADVERTISEMENT
02-03-2022
12:21

Reacție superbă a Anei Bogdan după înfrângerea cu Dayana Yastremska

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (98 WTA) a fost învinsă de ucraineanca Dayana Yastremska (140 WTA, beneficiară a unui wild card) cu 6-3, 6-7 (7), 6-7 (7) în primul tur la WTA Lyon, după ce a ratat câte o minge de meci în seturile 2 și 3.

La câteva ore după partidă, sportiva născută în Sinaia a postat un mesaj pe rețelele de socializare. „Vreau să transmit câteva gânduri…

A fost cel mai dur meci pe care l-am jucat vreodată, în ceea ce privește sentimentele și păstrarea emoțiilor. Îmi pare rău dacă am țipat sau m-am încurajat prea tare uneori, dar nu a fost nimic împotriva Dayanei Yastremska. Nimic! În nicio secundă sau la vreun punct.

 

Cu toții avem de luptat. Temerile, gândurile, îndoielile noastre, mai ales în timpul unui meci de tenis, când în primul rând ești tu împotriva ta, trebuie să le exteriorizezi, să lupți pentru a deveni din ce în ce mai bun și a realiza ceea ce ai visat și pentru ce ai muncit atâția ani.

Dar ieri a fost o cu totul altă poveste. A trebuit să port toate aceste sentimente în mine. M-am încurajat și m-am bucurat când am avut lovituri bune. Și am vrut să câștig pentru că este o competiție, dar în același timp am simțit că nu este corect.

Trebuia să văd lucrurile dincolo de un meci de tenis. Și vreau să spun că nu ar trebui să uităm niciodată că, înainte de orice altceva, suntem oameni, ar trebui să ne pese unul de celălalt și să fim amabili unul cu celălalt.

Îmi pot doar imagina prin ce trec ea și sora ei, familia ei și ieri a meritat! Am avut un meci atât de bun și am fost amândouă atât de aproape de a câștiga, un punct aici sau un punct dincolo, în favoarea mea sau a ei.

Până la urmă totul a mers pentru ea. A meritat victoria, pentru ea, pentru familia ei și pentru țara ei. Este o persoană atât de puternică la doar 21 de ani.

M-am îmbrăcat în alb pentru pace. Sunt pentru pace. Și vreau să înceteze tot acest coșmar. Pentru că ar trebui să trăim toți în pace, iubire și lumină.

În cele din urmă, vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru experiența intensă la care m-a supus și știu că are un perfect pentru fiecare dintre noi.

Așa că am încredere în El în fiecare moment și în fiecare zi.

Vă mulțumesc!

Trimit multă dragoste tuturor!”, a transmis Ana Bogdan, pe rețelele de socializare.

01-03-2022
21:16

Yastremska, în lacrimi la interviul de după meci

Dayana Yastremska a izbucnit în lacrimi în timpul interviului acordat pe teren după victoria din primul tur de la Lyon în fața Anei Bogdan.

”Îmi tremură mâinile. Am venit din țară afectată de război, unde se află familia mea. A fost foarte dificil din punct de vedere emoțional. Mi-aș fi dorit să fiu acum în țara mea, dar tatăl meu a decis altceva.

Mulțumesc organizatorilor pentru wild card, e o oportunitate mare pentru mine. Mulțumesc pentru sprijin, oamenii mi-au trimis mesaje de susținere și vă mulțumesc. Trebuie să mă gândesc puțin, îmi cer scuze. Inima mea este acasă și mintea mea se luptă aici, așa că e foarte dificil să mă concentrez și să îmi găsesc echilibrul.

Această victorie nu înseamnă nimic, având în vedere ce se întâmplă în țara mea. Dar mă bucur că am putut lupta pentru Ucraina și sunt mândră de ucrainenii mei, sunt niște eroi. Nu știu ce să mai spun altceva, îmi pare rău”, a declarat Yastremska, care a purtat pe umeri steagul Ucrainei în timpul interviului. Vezi video

01-03-2022
20:31

Ana Bogdan, înfrângere cu Yastremska în primul tur la Lyon

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, locul 97 WTA, a fost învinsă de jucătoarea ucraineană Dayana Yastremska, locul 140 WTA și beneficiară a unui wild card, în primul tur al turneului de categorie WTA 250 de la Lyon.

Yastremska, care zilele trecute a fugit de războiul din Ucraina împreună cu sora sa trecând prin Republica Moldova și România, s-a impus cu scorul de 3-6, 7-6 (7), 7-6 (7), după un meci care a durat puțin peste trei ore.

Ana Bogdan a revenit în tie-break-ul setului decisiv de la 3-6, a avut minge de meci la 7-6, dar nu a reuşit să obţină victoria. Românca a mai avut o minge de meci și în setul al doilea. La finalul întâlnirii, Ana Bogdan și Dayana Yastremska au stat de vorbă câteva momente bune la fileu.

01-03-2022
18:09

Yastremska a venit cu steagul Ucrainei la partida cu Ana Bogdan

Jucătoarea de tenis Dayana Yastremska, locul 128 WTA, participă la turneul de la Lyon și la meciul cu Ana Bogdan din primul tur a venit cu steagul Ucrainei.

Sportiva de 21 de ani a purtat steagul Ucrainei pe umeri, iar apoi l-a așezat pe scaunul de la marginea terenului. Yastremska a fost primită de publicul de la Lyon cu aplauze la scenă deschisă.

Dayana Yastremska a fost nevoită să părăsească Ucraina, împreună cu sora sa mai mică, după ce trupele rusești le-au invadat țara. Acestea au ajuns în România, de unde au călătorit cu avionul până în Franța.

Tenismena ucraineană, Dayana Yastremska, uimită de atitudinea românilor

Cunoscuta jucătoare de tenis susține că a fost uimită de modul primitor în care au întâmpinat-o românii.

ADVERTISEMENT

Totodată, Yastremska a vorbit despre momentele terifiante pe care le-a trăit, în ultimele zile, în Ucraina. La granița cu România, aceasta a trebui să-și ia rămas bun de la părinți, care au rămas în Ucraina.

„Miercuri eram la Odesa. Seara a fost normală, dar dimineaţă ne-am trezit sub bombe. Nu realizam ce se întâmplă. Este tragic. Nu este film şi nici joc video. Am fost şocate.

ADVERTISEMENT

Am părăsit apartamentul pentru a ne ascunde într-o parcare subterană în timp ce bombele continuau să explodeze.

Traseul a durat patru ore pentru a ajunge la Dunăre, la frontiera cu România. Ne era frică de bombe şi să nu ne întâlnim cu tancurile ruseşti.

ADVERTISEMENT

Era o lungă coadă de maşini la frontieră şi am luat-o pe jos. Aici ne-am luat rămas bun de la părinţi, pentru că mama a rămas şi ea în cele din urmă în Ucraina.

De cealaltă parte a frontierei ne-au aşteptat oameni buni, care ne-au dat să bem şi să mâncăm, am fost uimită de modul frumos în care ne-au primit. De abia la Bucureşti am putut lua avionul spre Lyon”, a declarat Dayana Yastremska, în cadrul unei conferințe de presă din Franța.

ADVERTISEMENT

În Franța, Dayana Yastremska și sora sa, Ivanna, au jucat la turneul de la Lyon. Cele două surori au pierdut meciul cu perechea formată din iberica Georgina Garcia-Perez și elvețianca Xenia Knoll, scor 2-6, 4-6.

ADVERTISEMENT