De când intră în vigoare vizele pentru Marea Britanie. Toți românii vor fi afectați!

Silviu Ghering    Bogdan Solomon   
în HotNews
19/08/2019, 14:04
De când intră în vigoare vizele pentru Marea Britanie. Toți românii vor fi afectați!
Marea Britanie vrea să implementeze noi vize pentru cetățenii statelor membre UE

Marea Britanie intenționează să pună capăt liberei circulații a locuitorilor statelor membre ale Uniunii Europene pe teritoriul țării. Mai exact, în cel mai scurt timp, vor intra în vigoare noile vize de călătorie, situație care îi va afecta implicit și pe cetățenii români.

Când vor intra în vigoare vizele pentru Marea Britanie

Anunțul a fost făcut chiar de Priti Patel, instalată recent în funcția de ministru de Interne al Marii Britanii. De altfel, aceasta a făcut presiuni constante asupra autorităților să aplice restricții severe la graniță, începând cu data de 31 octombrie 2019.

Măsurile nu sunt privite cu ochi buni de specialiști, care avertizează că astfel de restricții vor genera haos în Marea Britanie, mai ales că tehnologia necesară implementării vizelor nu este pregătit, cel puțin pentru moment. În plus, reprezentanții Partidului Social Democrat au lansat un atac dur la adresa ministrului, catalogând viziunea sa ca fiind „complet ruptă de realitate”, întrucât „va da frâu liber discriminării”.

Din 31 octombrie, românii vor avea nevoie de viză pentru a călători în Marea Britanie
Din 31 octombrie, românii vor avea nevoie de viză pentru a călători în Marea Britanie

Vizele pentru Marea Britanie au stârnit un scandal uriaș

Ce se va întâmpla cu cetățenii Uniunii Europene care s-au stabilit în Marea Britanie, când vor dori să se întoarcă după ce au călătorit peste hotare. Guvernul încearcă să ne spună că unei persoane nu i se va mai da voie să revină pe teritoriul țării, în cazul în care și-a petrecut vacanța în străinătate? Este absurd, au reacționat social-democrații.

Nu există sisteme pentru implementarea unor astfel de vize, nimic nu este pregătit. Acesta este un gest politic, dar va avea un impact real asupra vieții oamenilo. Acest lucru va deschide lar ușa ușa discriminării. Cum vor face autoritățile diferența între „oamenii moștenitori”, cei care se află deja aici și cei care vor ajunge ulterior?”a spus și Nicolas Hatton, liderul grupării care reprezintă interesele milioanelor de cetățeni ai statelor membre UE aflați pe teritoriul Marii Britanii.

Închide ×