Sporturi

De ce a plecat Andrei Pavel din echipa Simonei Halep. Motivul “Cneazului”

15.08.2018 | 13:42
De ce a plecat Andrei Pavel din echipa Simonei Halep Motivul Cneazului

De ce a plecat Andrei Pavel din echipa Simonei Halep. Liderul mondial din WTA a rămas fără un antrenor în echipă. Este vorba despre Andrei Pavel.

De ce a părăsit Andrei Pavel ehipa Simonei Halep. Andrei Pavel este noul antrenor al lui Marius Copil. Anunțul a fost făcut chiar de către tenismenul român pe contul personal de Twitter. Impus de Ion Ţiriac în echipa liderului mondial din WTA, Pavel nu a rezistat decât un an lângă Simona Halep, care a ales să-l pregătească exclusiv pe Marius Copil.

“Sunt fericit să anunț că Andrei Pavel este noul meu antrenor”, a scris Marius Copil pe contul său de Twitter. Devenit antrenorul Simonei Halep în toamna anului tercut, Andrei Pavel nu a fost prezent în mod constant în staff-ul sportivei. Fostul tenismen român a participat doar la câteva antrenamente alături de Simona.

De ce a plecat Andrei Pavel din echipa Simonei Halep

Andrei Pavel a făcut parte din echipa tehnică a Simonei Halep când aceasta a ajuns pentru prima dată numărul 1 mondial. Se întâmpla în luna octombrie a anului trecut, când Halep a trecut de Ostapenko la Beijing. Marius Copil s-a despărțit în urmă cu puțin timp de antrenorul său, Andrei Mlendea, alături de care a reușit cea mai bună clasare din carieră, locul 73.

În prezent, Copil se află pe locul 91 ATP, iar sportivul a considerat că are nevoie de o schimbare pentru a face încă un pas înainte în carieră. Andrei Pavel a făcut astfel trecerea de la numărul 1 mondial la racheta numărul 1 a României în circuitul masculin de tenis. Se pare că Pavel avea rol decorativ în staff-ul Simonei, iar constănţeanul a acceptat oferta lui Marius Copil pentru a avea un rol principal. “Lucrez cu Andrei Pavel și pe parte de pregătire fizică cu Lucian Nicolescu. Colaborarea noastră este full-time. În legătură cu Andrei Mlendea (fostul lui antrenor), am oprit legătura după doi ani și jumătate. Am simțit nevoia de o schimbare, pentru a face pasul următor. Am terminat colaborarea în condiții amiabile. Noi rămânem prieteni apropiați în continuare”, a lămurit situația arădeanul Marius Copil.

Andrei Pavel este noul antrenor al lui Marius Copil

Andrei Pavel a fost cooptat în stafful tehnic al Simonei anul trecut, după US Open. Mulţi au zis că e o decizie care nu va ajuta prea mult, dar iată că lucrurile nu au stat tocmai aşa şi cel supranumit “Cneazul” şi-a demonstrat utilitatea în mai multe rânduri. Mai mult, au fost destule momente în care Darren Cahill nu s-a aflat alături de eleva sa şi cel care a consiliat-o, de cele mai multe ori cu folos, a fost Andrei Pavel. Acesta şi-a câştigat pe merit o poziţie solidă în stafful tehnic al numărului 1 mondial.  Daren Cahill l-a lăudat pe Andrei Pavel pentru munca depusă în perioada premergătoare turneului de la Madrid, perioadă de la care Cahill a lipsit.

“Cred că a avut câteva săptămâni foarte bune de antrenament cu Andrei Pavel, în România. A muncit din greu, a lovit mult mingea şi automat că acum joacă foarte multe mingi în anumite părţi ale terenului. Andrei a făcut o treabă foarte bună şi a pregătit-o pentru asta, iar acum e încrezătoare, execută corect planul de joc şi joacă mai bine decât anul trecut”,  declara Darren Cahill în luna mai pentru un post de televiziune. Australianul a insistat ca Simona Halep să-l coopeteze pe Andrei Pavel la finalul sezonului anterior, iar  cei doi şi-au împărţit turneele în care au fost alături de liderul mondial în ultimele luni. Noul duo din staff-ul liderului mondial se pare că a contribuit decisiv la câştigarea primului Mare Şlem din carieră pentru sportiva din România.

Tags: