Life

De ce ai gândaci în casă deși faci curățenie des. Cum ajung insectele în casa ta și cum reușesc să supraviețuiască fără hrană

Motivul pentru care încă ai gândaci în casă, deși faci mereu curățenie. Cum ajung insectele în locuință și cum reușesc acestea să supraviețuiască.
25.11.2023 | 19:13
De ce ai gandaci in casa desi faci curatenie des Cum ajung insectele in casa ta si cum reusesc sa supravietuiasca fara hrana
De ce ai gândaci în casă chiar dacă faci mereu curățenie. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Uneori, oricât de multă curățenie ai face în casă, tot apar gândaci. Aceștia pot ajunge în casă în diferite moduri și dacă nu sunt distruși la timp, pot provoca probleme de sănătate, fiind purtători de bacterii.

De ce ai gândaci în casă chiar dacă faci curățenie

Oamenii aduc de unii singuri gândaci în casă, chiar dacă nu-și dau seama, pe bagaje, îmbrăcăminte, genți sau alte obiecte. Iar atunci când au parte de adăpost, apă și hrană, aceștia se înmulțesc rapid.

ADVERTISEMENT

Acești dăunători sunt periculoși pentru sănătate, fiind purtători de bacterii care în contact cu alimentele duc la stafilococ, streptococ și salmonella. Totodată, creează probleme celor care suferă de astm bronșic.

În plus, chiar și fără mâncare, gândacii pot rezista până la o lună, mai ales că nu este nevoie mereu de alimente. Unii gândaci din casă, cum ar fi cei de bucătărie, pot supraviețui cu pastă de dinți, săpun, piele și lipici.

ADVERTISEMENT

Gândacii iubesc umezeala. Astfel, conductele care se scurg, precum și plantele crescute în exces atrag insectele și trebuie eliminați la timp, pentru a nu infesta întreaga locuință.

Cum pot fi insectele ținute departe

Astfel, pentru a te asigura că nu ai gândaci în casă, trebuie să te asiguri, în primul rând, că nu există crăpături în fundație. Sigilează orice fisură de pe lângă uși sau ferestre, prin care insectele ar putea trece ușor.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, uneori, acestea ajung în interiorul locuinței și prin orificiile de aerisire a hotei și o soluție este acoperirea acesteia cu plasă sau vată de oțel, pentru a le ține afară.

Totodată, este important ca sanitare să nu aibă scurgeri. Pe de altă parte, curățenia zilnică nu este de ajuns, de aceea casa ar trebui igienizată periodic, pentru ca insectele să nu mai găsească nimic atractiv.

ADVERTISEMENT

Un sfat este înlocuirea măturii, care poate împrăștia ouăle de gândaci, cu un aspirator cu sac de unică folosință care să fie aruncat la final. Mai poate fi folosit și un spray insecticid pe bază de ciflutrin, o substanță care ajută la distrugerea gândacilor.

ADVERTISEMENT
Tags: