News

De ce Cristian Tudor Popescu nu este credincios! Dezvăluirea făcută în direct la TV: “Dumnezeu există, oamenii nu!”

17.04.2020 | 21:40
De ce Cristian Tudor Popescu nu este credincios Dezvaluirea facuta in direct la TV Dumnezeu exista oamenii nu
De ce Cristian Tudor Popescu nu este credincios! Dezvăluirea făcută în direct la tv: "Dumnezeu există, oamenii nu!" Sursa foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu a spus că în seara Învierii va citi din Biblie. Deşi nu este credincios, jurnalistul a declarat că el consideră că Dumnezeu există, însă oamenii nu există şi a dat un exemplu în acest sens. 

De ce Cristian Tudor Popescu nu este credincios: “Cred în Dumnezeu. Dar El nu are nimic uman”

CTP a spus la Digi 24 de ce are această credinţă: “Universul observabil, cel pe care îl ştim este de 93 de miliarde de ani lumină. Ştiţi ce înseamnă asta? Vă daţi seama de imensitatea Universului având în vedere că lumina face 8 minute de la Pământ până la Soare? Vă daţi seama cât de mici suntem? Încă ceva. 

ADVERTISEMENT

Toată materia pe care o vedem, planete, stele, tot ce vedem, tot ceea ce este materie observabilă în acest Univers este doar 6% din total. Restul de 94% sunt găuri negre, materie neagră, e neant. Neant. Vă daţi seama cât de insignifianţi suntem în acest Univers uriaş. 

De asta spun că noi nu existăm. Practic, în tot acest Univers noi nu existăm. Da, eu cred în Dumnezeu. Şi cred că Dumnezeu este tot acest Univers. Şi nu are nimic uman”, a spus jurnalistul.

ADVERTISEMENT

“Ştiţi ce scrie în Cartea lui Iov, «Dumnezeu este cel care îmbătrâneşte munţii fără ca ei să ştie». Extraordinar”

Asta nu îl împiedică să citească Biblia în Seara Învierii, lucru pe care îi invită şi pe ceilalţi cititori să îl facă: “Voi citi Biblia, care este un text de o valoare inestimabilă. Voi citi Noul Testament şi voi citi din cartea lui Iov, care este una de referinţă. Acolo am văzut cea mai completă definiţie a lui Dumnezeu. Şi nu este uşor să îl defineşti.

Întrebaţi-i pe credincioşi cine sau ce este Dumnezeu. Dacă întrebaţi ce s-ar putea să se înfurie şi atunci întrebaţi cine este. Vă vor răspunde prin atribute. «Atotputernic, mare, etcetera». Ştiţi ce scrie în Cartea lui Iov, «Dumnezeu este cel care îmbătrâneşte munţii fără ca ei să ştie». Extraordinar”, a spus CTP.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul nu a ezitat să îi critice pe cei care văd sărbătoarea Paştelui ca un prilej de a se îndopa cu mâncare: “Să vedem câţi vor mai suna la 112. Nu de COVID-19, de mâncat şi băut prea mult. De îndopat cu miel. Să vedem anul acesta ce va fi.

Poate că, de această dată vor fi mai puţini oameni care se vor îndopa şi vom avea mai puţine apeluri la 112. Măcar atât să vedem”, a spus Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT

“Există mai multe moduri de a fi ateu”

De altfel, CTP a declarat în repetate rânduri că este ateu, însă trebuie făcută şi aici o diferenţiere. În urmă cu câţiva ani, Popescu spunea că este ateu şi a dat exemplul fizicianului Stephen Hawking: “Există mai multe moduri de a fi ateu.

Eu sunt ateu in felul în care este Stephen Hawking. El spune: «În sistemul actual al Universului pe care eu mi-l imaginez, ipoteza Dumnezeu nu e necesară». Atenţie, Stephen Hawking spune: «În sistemul actual al Universului pe care eu îl gândesc, ipoteza Dumnezeu nu este necesară.» El nu spune că Dumnezeu nu există”.

“Pentru spălare de bani, te umflă DNA, în schimb spălătoria de păcate a BOR duduie, cu un profit dumnezeiesc”

În anul 2015, Cristian Tudor Popescu publica în Gândul un editorial controversat despre necesitatea predării religiei în şcoli şi compara biserica cu DNA-ul: “Biserica te spală de toate păcatele, cu condiția să faci niște daruri pe măsură către Casa Domnului. Pentru spălare de bani, te umflă DNA, în schimb spălătoria de păcate a BOR duduie, cu un profit dumnezeiesc, cum nu iese nici din traficul de droguri sau carne vie.

Mult îmi place să văd mafioți care, după ce au golit gențile cu milioane de euro, cară la cruci și bat mătănii. De fapt, e vorba de o deghizare a străvechilor indulgențe papale, cumpărarea iertării păcatelor cu bani gheață, crucificată pe ușa bisericii din Wittenberg de Martin Luther, acum o jumătate de mileniu”, a spus jurnalistul.

 

ADVERTISEMENT