Life

De ce e bine să pui furculițe de plastic, în pământ, lângă plantele din grădina ta. Trucul știut doar de cei mai pricepuți grădinari

La ce folosesc furculițele de plastic, înfipte aproape de plantele din curte. Metoda pe care o cunosc doar unele persoane.
21.04.2023 | 19:00
De ce e bine sa pui furculite de plastic in pamant langa plantele din gradina ta Trucul stiut doar de cei mai priceputi gradinari
La ce folosesc furculițele de plastic, înfipte aproape de plantele din curte. Metoda pe care o cunosc doar unele persoane. Sursa foto: startribune.com
ADVERTISEMENT

De ce e bine să pui furculițe de plastic, în pământ, lângă plantele din grădina ta. Trucul știut doar de cei mai pricepuți grădinari a ieșit la iveală. De acum înainte nu vei mai arunca la gunoi tacâmurile din acest material.

La ce folosesc furculițele de plastic, înfipte aproape de plantele din curte. Metoda pe care o cunosc doar unele persoane

Știi la ce folosesc furculițele de plastic, înfipte aproape de plantele din curte? Dacă nu ai găsit răspunsul la această întrebare, e momentul să afli că este vorba de o metodă simplă pe care o cunosc doar unele persoane.

ADVERTISEMENT

Acestea țin la distanță păsările și animalele mici care ar putea să distrugă plantațiile tale, fie că este vorba de legume, fie că sunt cereale. Tot ce trebuie să faci este să le bagi bine în pământ, foarte aproape de rădăcină.

E foarte important ca dinții furculițelor din plastic să fie orientați în sus. În felul acesta florile sau răsadurile de legume vor fi protejate pe termen lung. Nicio pasăre nu se va strecura printre culturile tale!

ADVERTISEMENT

Trucul le sperie pe animalele și păsările mici care, de obicei, vin în grădinile oamenilor pentru a mânca semințe sau muguri. De acum înainte această problemă va dispărea și dăunătorii nu vor mai fi văzuți zburând prin curte.

Sfaturi pentru a proteja culturile din grădină

Un alt sfat venit de la grădinari când vine vorba de protejarea culturilor din grădină ne spune să nu scoatem din pământ furculițele din plastic până când plantele nu sunt suficient de mari pentru a nu mai fi mâncate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, unele persoane obișnuiesc să folosească aceste tacâmuri pentru a eticheta legumele și fructele. Acest lucru se realizează prin notarea cu ajutorul unui marker pe care se scriu numele florilor pentru a ține evidența mai ușor.

În plus, furculițele din plastic sunt de mare folos în construirea unui gard decorativ. Tot ce trebuie să faci este să le aliniezi sub formă de pătrat, trucul fiind foarte util pentru a ține la distanță veverițele care mănâncă legumele din curte.

ADVERTISEMENT

Totodată, cu ajutorul plasticului se pot face foarte multe ornamente pentru grădina de vară și nu numai. De obicei, se folosesc peturile goale care se bagă în pământ pentru a proteja plantele care au nevoie de căldură.

ADVERTISEMENT
Tags: