Life

De ce e bine să instalezi o ață subțire în grădină. Trucul pe care nu-l știu mulți grădinari pricepuți

De ce este bine să pui o ață subțire în grădina ta. Acesta este un truc pe care nu mulți grădinari îl știu, dar care este de mare folos.
22.01.2023 | 10:18
De ce e bine sa instalezi o ata subtire in gradina Trucul pe care nul stiu multi gradinari priceputi
De ce e bine să instalezi o ață subțire în grădină Foto Colaj Fanatik / Facebook - Ion Cazacu
ADVERTISEMENT

De ce e bine să instalezi o ață subțire în grădină. Acest truc poate fi foarte util și te poate scăpa de multe probleme după aceea.

Trucul pe care trebuie să-l știe toți grădinarii. De ce e bine să instalezi o ață subțire în grădină

Un grădinar cu experiență a dat un sfat tuturor celor pasionați prin care pot fi scutiți de multă muncă. Acesta a povestit pe rețelele de socializare de ce ține mereu o ață în grădină.

ADVERTISEMENT

Bătrânul care dă sfaturi de grădinărit pe rețelele de socializare a spus că mereu are o ață în grădină, care nu putrezește, dar și o funie deasupra ei.

Conform acestuia, ața este în loc de scândură și se pune între strat și cărare, iar a doua trebuie plasată deasupra pentru a improviza o seră în câteva minute, când dau înghețurile sau vine zăpada.

ADVERTISEMENT

„Există o ață tare ce nu putrezește, și o funie deasupra…

Prima e în loc de scândură, la frontiera între strat și cărare, a doua deasupra, este pentru a improviza în cinci minute o seră deasupra stratului când dau înghețurile, sau să tragi peste funii furtunul deasupra straturilor, fără riscul de a frânge planta, indicator mijlocul stratului de un metru”, a povestit acesta.

La ce folosesc, de fapt, ațele din grădină

Dar efectele ațelor din grădină sunt unele mult mai benefice și numeroase, după cum povestește bătrânul Ion Cazacu.

ADVERTISEMENT

Sunt înlocuite scândurile care putrezesc în timp, iar unii dăunători cum ar fi limacșii nu mai afectează culturile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cărarea nu mai trebuie cosită de buruieni, iar pe aceasta poate fi așezate crenguțe, rumeguș și buruieni pentru a proteja plantele și niște compost, „un adevărat tort natural” după cum îl numește grădinarul.

„Cărarea pe care călcăm devine saltea prin care ușor se descompun rădăcinile de la sideratele cosite (…) Așa e dragii mei, o ață ne ține viața”, a mai notat grădinarul pe rețelele de socializare.

Tags: