Life

De ce faci bătături la picioare și cum le poți preveni. Un medic a spus greșeala comisă de multe persoane

Ce înseamnă dacă faci bătături la picioare și cum le poți preveni? Acestea sunt destul de neplăcute și de asemenea, pot cauza și durere.
26.11.2023 | 14:36
De ce faci bataturi la picioare si cum le poti preveni Un medic a spus greseala comisa de multe persoane
De ce faci bătături la picioare și cum le poți preveni. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Te confrunți cu bătături la picioare? Cum le poți preveni și de la ce apar acestea, de fapt? Un medic vorbit despre această situație, dar și despre greșeala pe care multe persoane o fac, fără să își dea seama.

De ce faci bătături la picioare

Dr. Codrin Huszar spune cum se fac bătături la picioare, dar și cum pot fi prevenite. Potrivit specialistului, în general, principala cauză a bătăturilor o reprezintă încălțămintea. Tocurile prea înalte spre exemplu, pun presiune pe anumite părți din picior.

ADVERTISEMENT

Totodată, anumiți papuci pot contribui și ei la formarea bătăturilor. Astfel, e nevoie să fim atenți la ce tip de încălțăminte achiziționăm. Iar persoanele care stau mult în picioare ori au probleme cu monturile se pare că sunt mai predispusese să facă bătături la picioare.

“O bătătură, adică îngroșarea tegumentului apare oriunde există presiune anormală. Orice afecțiune a piciorului care schimbă felul în care calci și apar zone în care presiunea e mai mare decât ar putea să tolereze pot duce la apariția unei bătături.

ADVERTISEMENT

Și la monturi, la boala Hallux valgus, apar bătături”, a declarat Dr. Codrin Huszar, medic primar Ortopedie și Traumatologie la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC Medical.

Cum poți le poți preveni

În general, spune specialistul, băuturile apar la baza degetului mare. Sunt cazuri în care acestea apar și la degetele mici, dar și pe talpă. Depinde de locul unde presiunea este ceva mai mare.

ADVERTISEMENT

Ce să faci dacă ai bătături la picioare și cum le poți preveni? În primul rând alege încălțămintea potrivită. E nevoie de o pereche de pantofi ceva mai confortabilă, astfel încât să nu fie pusă o presiune prea mare pe picioare.

Și igiena picioarelor face diferența. E recomandat să utilizăm creme hidratante speciale. Acestea contribuie la menținerea sănătății pielii noastre, astfel că problema monturilor la picioare poate fi evitată.

ADVERTISEMENT

Un alt sfat este cel legat de tampoanele de protecție sau branturile ortopedice. Ele ajută la distribuirea greutății corpului mai uniform pe picior. Astfel, este evitată presiunea anormal de mare care poate duce la formarea bătăturilor.

ADVERTISEMENT
Tags: