News

De ce nu a jucat Budescu la Belgrad. Episoadele care-i închid porțile naționalei!

11.09.2018 | 04:07
De ce nu a jucat Budescu la Belgrad Episoadele carei inchid portile nationalei

Pentru mulți, una dintre cele mai mari surprize în ceea ce privește jucătorii folosiți de selecționerul Cosmin Contra în Serbia – România 2-2 este absența lui Constantin Budescu. De ce nu a jucat Budescu la Belgrad?

FANATIK.RO a adunat informații și încearcă să răspundă la întrebarea pe care și-o pune fiecare microbist. Iar spre deosebire de meciul de la Ploiești, cu Muntenegru, de această dată Budescu nici nu a mai fost introdus pe parcurs, rămânând până la final pe banca de rezerve.

De ce nu a jucat Budescu la Belgrad. Se schimbă sau e pa!

În momentul în care Contra l-a convocat pe Budescu, acesta era văzut de selecționer drept un titular clar. Contra se gândea cum să facă să-i joace în același timp pe Stanciu și pe Budescu, motiv pentru care inițial a gândit o formulă cu Budescu în spatele vârfului și cu Stanciu lângă Pintilii. Ca să fim clari, este vorba despre pregătirea meciului cu Muntenegru.

Au existat însă mai multe episoade care au dus la situația actuală, cu Budescu zero minute la Belgrad. Ba mai mult, e foarte posibil ca Budescu să-și închidă iar porțile naționalei, cum s-a întâmplat și în mandatul lui Daum. Iar acest lucru s-ar putea întâmpla dacă mijlocașul super-tehnic nu se schimbă.

Episoadele care-i pot închide porțile naționalei

Pas cu pas. Budescu a dat impresia unei plictiseli permanente încă de la convocare. S-a întâmplat la mișcarea de dezmorțire programată de Contra duminică, 2 septembrie, cu 5 zile înainte de meciul cu Muntenegru. A schimbat câteva pase cu Mitriță, apoi a făcut câteva ture de teren și a mers la interviurile programate de FRF, unul dintre ele chiar pentru FANATIK.RO. Celor din staff nu le-a plăcut atitudinea lui Budescu. Au luat-o atunci ca pe o excepție.

Pițurcă a avertizat și a avut dreptate

Victor Pițurcă a venit și el cu o declarație care i-a aprins becul roșu lui Contra. „Nu-mi place ce am văzut la Budescu în meciul de debut la Al Shabab. Nu pare ok”, a spus fostul selecționer, referindu-se la singurul meci oficial jucat de Budescu la Al Shabab. Iar tot ceea ce s-a întâmplat în zilele premergătoare partidei cu Muntenegru a confirmat temerea lui Pițurcă.

Budescu pur și simplu nu părea conectat la importanța acestei duble. Și un amănunt aici foarte important. Budescu este ok fizic, nu are kilograme în plus, chiar arată fit, dar totul ține de implicare. Iar modul cum se prezenta Budescu la antrenamente l-a făcut pe Contra să redeseneze planul pentru Muntenegru. A decis să nu mai meargă pe mâna cuplului de mingicari Stanciu – Budescu, ci a propus varianta Stanciu – Maxim. Din păcate pentru el, „Guriță” nu a nimerit-o cu Muntenegru: Maxim, altă deziluzie!

Budescu, 23 de minute fade cu Muntenegru

Budescu a rămas rezervă contra trupei lui Tumbakovic, iar selecționerul l-a introdus în minutul 67, sperând să deblocheze rezultatul. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar realizările „magicianului” așteptat au lipsit. Cifrele sale au fost groaznice. Să trecem la impresia artistică un „tunel”, dar nimic mai mult. Deși România a avut om în plus pe final, naționala nu a izbutit să câștige, Budescu nu a putut să facă diferența. Pentru că asta se așteaptă de la glezna sa fină.

Apatie și la Belgrad. Bonus: episodul de la plimbarea din ziua meciului!

Lucrurile nu s-au schimbat cu nimic în atitudinea lui Budescu nici la Belgrad. La antrenamentul oficial a avut aceeași apatie care l-a convins pe Contra că „Budi” nu îl poate ajuta într-un meci atât de intens și de fizic cum se preconiza cel de la stadionul lui Partizan. FANATIK.RO a scris cu o zi înainte de meci că Budescu nu este pe foaia cu titulari ai lui Contra. Dar chiar era greu de anticipat că nu va prinde niciun minut contra Serbiei.

Este foarte posibil ca la decizia radicală a lui Contra să fii contribuit încă un episod petrecut luni la prânz. Tricolorii au ieșit la binecunoscuta plimbare din ziua meciului. Majoritatea jucătorilor a preferat să bea o cafea sau să facă o plimbare în mall. Budescu a avut chef de cumpărături, nu de relaxare. Chiar a întârziat când autocarul se pregătea să se întoarcă, venind pe fugă încărcat cu plasele de cumpărături. Din nou oamenii din staff au rămas surprinși. Sau de fapt primeau încă o confirmare.

Extrem de afectat după meci că nu a jucat deloc

Lui Budescu nu are cum să-i convină această situație. La finalul meciului de la Belgrad, deși încerca să pară glumeț și sociabil cu ceilalți, „Budi” era extrem de afectat. A trecut rapid prin zona mixtă, apoi a stat la autocar și a discutat cu Stoian și cu unii membri din staff-ul medical. FANATIK.RO l-a surprins în mai multe ipostaze după gardul care despărțea zona mixtă de locul unde era parcat autocarul care i-a dus pe tricolori la aeroport.

La un moment dat, iritat că este fotografiat, Budescu a preferat să urce în autocar! Dubla cu Muntenegru și Serbia se terminase. Pentru România cu 2 puncte, pentru el cu 23 de minute din 180 posibile și nimic de notat.

Budescu (dreapta) a avut mai multe minute în care s-a plimbat singur în jurul autocarului după meciul de la Belgrad
Budescu (dreapta) a avut mai multe minute în care s-a plimbat singur în jurul autocarului după meciul de la Belgrad

5 goluri în 12 meciuri pentru echipa națională a marcat Constantin Budescu, cele mai importante fiind cele din Feroe, care au semnat calificarea României la Europeanul din Franța 2016

Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de...
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
O româncă se plânge că
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de greu e să-ţi faci prieteni printre ei
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea...
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea depune documentele în 2055. Motivul
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv,...
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv, oamenii nu se înghesuie să cumpere bilete