Life

De ce nu e bine să îmbraci aceleași haine două zile la rând. Mulți fac această greșeală din superstiție

Superstiții despre purtarea acelorași haine, două zile la rând. De ce nu este bine să procedezi astfel. Iată ce s-a descoperit.
05.04.2023 | 16:46
De ce nu e bine sa imbraci aceleasi haine doua zile la rand Multi fac aceasta greseala din superstitie
Ce superstiții sunt legate de purtarea acelorași haine de mai multe ori. Sursa foto: factcool.ro
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, s-a constatat că hainele și modul cum le purtăm reprezintă felul nostru de a fi. De asemenea, nu de puține ori auzim faptul că vestimentația ne influențează starea de spirit și am părea ciudați, oarecum, dacă ne afișăm cu aceleași haine, două zile la rând.

De ce nu este bine să te îmbraci mai multe zile la fel. Superstiții despre acest subiect

Atunci când ne îmbrăcăm la fel, două sau mai multe zile, succesiv, putem fi priviți dubios, deoarece persoane din jurul nostru și-ar putea pune semne de întrebare legate de igienă. Însă, acest subiect ar avea mai mult legătură cu energiile negative.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în psihologie sau în arta feng shui au ajuns la concluzia că purtarea acelorași haine în mod repetat înseamnă atragerea și transmiterea unei energii negative, dacă în ziua anterioară nu te-ai simțit prea bine sau dacă de o perioadă mai îndelungată treci prin niște episoade nefericite din viață.

Mai mult, se crede că dacă o anumită ținută nu ți-a adus succes în ceea ce ți-ai propus și o vei îmbrăca și în ziua următoare, atunci vei fi urmărit/ă în continuare de ghinion. Aici este vorba și despre faptul că un articol vestimentar ne poate crea sau nu o stare bună.

ADVERTISEMENT

În domeniul psihologiei se studiază mai nou un concept numit ”Enclothed Cognition” ce face referire la dispoziția noastră în funcție de hainele pe care le purtăm și culorile acestora, chiar. Ruxandra Marin, stilist, spune că, de exemplu, ne putem simți ca la birou sau putem avea o capacitate de concentrare mai mare, dacă avem o ținută office pe noi.

” (…) De câte ori nu ni s-a întâmplat să probăm un lucru sau să purtăm o anumită piesă și să avem, aproape instantaneu, o stare de bună dispoziție? Oamenii de știință nu au ignorat acest fenomen: un domeniu nou de psihologie socială, denumit Enclothed Cognition, studiază felul în care ne influențează comportamentul hainele pe care le purtăm și studiile au confirmat că procesele noastre cognitive se schimbă în funcție de doi factori.

ADVERTISEMENT

Primul este semnificația simbolică a hainelor, iar al doilea este experiența fizică a purtării lor. Acest lucru înseamnă, de exemplu, că a purta un costum format din sacou și pantaloni, pe care îl asociem cu o slujbă importantă, ne dă o stare de concentrare și o atitudine specifică, iar, pe de altă parte, și texturile hainelor ne transmit semnale despre contextul în care ne aflăm”, spune Ruxandra Marin, informează psychologies.ro

Materialul hainelor, relevant pentru starea noastră de spirit?

Tot potrivit sursei menționate, s-a concluzionat că textura hainelor ne poate aduce o stare de relaxare. Un tricou sau o bluză catifelată ne va face să ne simțim în largul nostru și mai zâmbitori, pe când o bluză din lână, aspră, ne-ar putea crea o stare de nervozitate.

ADVERTISEMENT

Sofia Ștefan, un alt stilist, transmite că prin culorile hainelor pe care le purtăm putem transmite mesaje. De exemplu, dacă ne prezentăm în negru, la serviciu sau la o întâlnire cu cei dragi, apropiați, înseamnă că nu trecem printr-o perioadă prea bună. În schimb, dacă îmbrăcăm ceva verde sau roz, înseamnă că suntem extrem de fericiți.

ADVERTISEMENT
Tags: