Life

De ce nu e bine să îmbraci aceleași haine două zile la rând. Mulți fac această greșeală din superstiție

Superstiții despre purtarea acelorași haine, două zile la rând. De ce nu este bine să procedezi astfel. Iată ce s-a descoperit.
05.04.2023 | 16:46
De ce nu e bine sa imbraci aceleasi haine doua zile la rand Multi fac aceasta greseala din superstitie
Ce superstiții sunt legate de purtarea acelorași haine de mai multe ori. Sursa foto: factcool.ro
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, s-a constatat că hainele și modul cum le purtăm reprezintă felul nostru de a fi. De asemenea, nu de puține ori auzim faptul că vestimentația ne influențează starea de spirit și am părea ciudați, oarecum, dacă ne afișăm cu aceleași haine, două zile la rând.

De ce nu este bine să te îmbraci mai multe zile la fel. Superstiții despre acest subiect

Atunci când ne îmbrăcăm la fel, două sau mai multe zile, succesiv, putem fi priviți dubios, deoarece persoane din jurul nostru și-ar putea pune semne de întrebare legate de igienă. Însă, acest subiect ar avea mai mult legătură cu energiile negative.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în psihologie sau în arta feng shui au ajuns la concluzia că purtarea acelorași haine în mod repetat înseamnă atragerea și transmiterea unei energii negative, dacă în ziua anterioară nu te-ai simțit prea bine sau dacă de o perioadă mai îndelungată treci prin niște episoade nefericite din viață.

Mai mult, se crede că dacă o anumită ținută nu ți-a adus succes în ceea ce ți-ai propus și o vei îmbrăca și în ziua următoare, atunci vei fi urmărit/ă în continuare de ghinion. Aici este vorba și despre faptul că un articol vestimentar ne poate crea sau nu o stare bună.

ADVERTISEMENT

În domeniul psihologiei se studiază mai nou un concept numit ”Enclothed Cognition” ce face referire la dispoziția noastră în funcție de hainele pe care le purtăm și culorile acestora, chiar. Ruxandra Marin, stilist, spune că, de exemplu, ne putem simți ca la birou sau putem avea o capacitate de concentrare mai mare, dacă avem o ținută office pe noi.

” (…) De câte ori nu ni s-a întâmplat să probăm un lucru sau să purtăm o anumită piesă și să avem, aproape instantaneu, o stare de bună dispoziție? Oamenii de știință nu au ignorat acest fenomen: un domeniu nou de psihologie socială, denumit Enclothed Cognition, studiază felul în care ne influențează comportamentul hainele pe care le purtăm și studiile au confirmat că procesele noastre cognitive se schimbă în funcție de doi factori.

ADVERTISEMENT

Primul este semnificația simbolică a hainelor, iar al doilea este experiența fizică a purtării lor. Acest lucru înseamnă, de exemplu, că a purta un costum format din sacou și pantaloni, pe care îl asociem cu o slujbă importantă, ne dă o stare de concentrare și o atitudine specifică, iar, pe de altă parte, și texturile hainelor ne transmit semnale despre contextul în care ne aflăm”, spune Ruxandra Marin, informează psychologies.ro

Materialul hainelor, relevant pentru starea noastră de spirit?

Tot potrivit sursei menționate, s-a concluzionat că textura hainelor ne poate aduce o stare de relaxare. Un tricou sau o bluză catifelată ne va face să ne simțim în largul nostru și mai zâmbitori, pe când o bluză din lână, aspră, ne-ar putea crea o stare de nervozitate.

ADVERTISEMENT

Sofia Ștefan, un alt stilist, transmite că prin culorile hainelor pe care le purtăm putem transmite mesaje. De exemplu, dacă ne prezentăm în negru, la serviciu sau la o întâlnire cu cei dragi, apropiați, înseamnă că nu trecem printr-o perioadă prea bună. În schimb, dacă îmbrăcăm ceva verde sau roz, înseamnă că suntem extrem de fericiți.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay:
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay: "Lipsă crasă de respect"
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o...
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o femeie! Fosta soţie a lui Borcea a spus tot
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
Ce a putut să scrie fiul Ancăi Molnar după moartea mamei sale. Ti...
Ce a putut să scrie fiul Ancăi Molnar după moartea mamei sale. Ti se rupe sufletul
Adi Despot îi ia apărarea manelistului Babasha: „Te invidiez că nu am fost...
Adi Despot îi ia apărarea manelistului Babasha: „Te invidiez că nu am fost eu în locul tău”
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”