Life

De ce nu e bine să-ți hrănești pisica cu carne crudă. Pericolele la care este expus animalul de companie

Motivele pentru care nu e bine să-ți hrănești pisica cu carne crudă. Acest obicei i-ar putea face probleme animalului tău de companie.
11.04.2024 | 12:17
De ce nu e bine sati hranesti pisica cu carne cruda Pericolele la care este expus animalul de companie
De ce nu este bine să-i dai carne crudă pisicii. Sursa foto: Freepik, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pisica nu ar trebui hrănită cu carne crudă, potrivit specialiștilor, deoarece ar putea dezvolta probleme de sănătate. Mulți proprietari fac această greșeală, dar trebuie să se gândească de două ori înainte de a-i oferi animalului acest aliment.

De ce nu trebuie să-ți hrănești pisica cu carne crudă

Unul dintre motivele pentru care carnea crudă nu este recomandată pentru pisici este faptul că s-ar putea ca aceasta să nu îndeplinească cerințele nutriționale ale animalului.

ADVERTISEMENT

Experții spun că există atât avantaje, cât și dezavantaje ale consumului de carne crudă la pisici. O dietă bazată numai pe acest aliment vine, totuși, cu riscuri de care trebuie să ții cont.

Pisicile pot dezvolta boli din cauza bacteriilor și paraziților din carnea crudă, pe care le-ar putea transmite și oamenilor. Dacă vrei să-i dai pisicii o bucată de carne crudă, ar trebui să te asiguri că aceasta provine dintr-o sursă de încredere.

ADVERTISEMENT

Pentru a reduce riscul de contaminare, trebuie să dezinfectezi toate suprafețele care au intrat în contact cu alimentele. E bine să te speli pe mâini în mod corespunzător și chiar să porți mănuși când manipulezi alimentele. Pentru a evita contaminarea încrucișată, alimentele trebuie păstrare în congelator, închise etanș.

De asemenea, în carnea crudă pe care i-o oferi pisicii se pot afla bucăți mici de os. Acestea pot ajunge în tractul digestiv, iar animalul poate dezvolta probleme serioase.

ADVERTISEMENT

Oasele pot să provoace și deteriorarea dinților animalului de companie. Și oasele fierte sunt periculoase din cauza leziunilor interne pe care le pot provoca animalului.

În cazul dietelor cu carne crudă care sunt făcute acasă, ar putea să nu aibă cantitățile complete și echilibrate de nutrienți. Pentru o astfel de dietă, e bine să consulți un specialist, care îți poate oferi cele mai bune sfaturi pentru a suplini deficiențele nutriționale, potrivit Purina.co.uk.

ADVERTISEMENT

În comerț, există hrană pentru pisici pe bază de carne crudă. Aceasta ar putea fi o variantă mult mai potrivită pentru pisica ta, deoarece este creată de către nutriționiștii pentru animale de companie.

O astfel de hrană respectă standardele de siguranță, dar satisface, totodată, nevoile animalelor. Doar așa te poți asigura că pisica se bucură de o mâncare sănătoasă, fără riscuri pentru sănătate.

ADVERTISEMENT
Tags: