Life

De ce nu trebuie să guști din mâncarea câinelui sau pisicii, nici măcar în glumă. Sunt motive bine întemeiate să nu o faci

De ce nu trebuie să guști din mâncarea câinelui sau pisicii. Nu trebuie să faci acest lucru nici măcar în glumă! Sunt motive bine întemeiate.
10.11.2023 | 22:30
De ce nu trebuie sa gusti din mancarea cainelui sau pisicii nici macar in gluma Sunt motive bine intemeiate sa nu o faci
De ce nu trebuie să guști din mâncarea câinelui sau pisicii. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce nu trebuie să guști din mâncarea câinelui sau pisicii. Este un motiv pentru care aceasta este special creată pentru animale.

De ce nu trebuie să guști din mâncarea câinelui sau pisicii

Nu ar trebui niciodată să guști din mâncarea animalului tău de companie. Poate că ești curios sau e doar o glumă între prieteni și cineva te pune să încerci din mâncarea câinelui sau pisicii.

ADVERTISEMENT

Dar nici măcar în acest caz nu ar trebui să accepți pentru că este periculos pentru sănătate. Există mai multe motive pentru care ar trebui să fii sigur că nu trebuie să guști din mâncarea acestora.

Mâncarea pentru animale este formulată pentru a satisface necesitățile nutriționale specifice ale câinilor sau pisicilor, care pot diferi semnificativ de nevoile umane.

ADVERTISEMENT

În primul rând mâncarea este destinată special pisicilor sau câinilor și este făcută să fie pe placul lor. Așa că un om nu ar trebui să se apropie de ea pentru că nu are acelea standarde și calitatea mâncărurilor pe care le găsim la supermarket.

Mâncarea pentru animale poate conține aditivi, conservanți și suplimente specifice pentru animale, care nu sunt testate sau aprobate pentru consumul uman. Consumul acestora poate fi potențial dăunător sănătății umane.

ADVERTISEMENT

De ce nu trebuie să consumi mâncare de pisici sau câini

Anumite ingrediente utilizate în mâncarea pentru animale pot proveni din surse care nu sunt în mod necesar aprobate pentru consumul uman.

De exemplu, pot exista diferențe în calitatea cărnii utilizate în produsele destinate animalelor de companie față de cele destinate consumului uman.

ADVERTISEMENT

Mâncarea pentru câini sau pisici poate conține niveluri ridicate de proteine ​​animale, grăsimi și vitamine adaptate pentru sistemul digestiv și metabolismul animalelor.

Mâncarea pentru animale poate fi expusă unor contaminări care pot reprezenta un risc pentru sănătatea umană. Ea poate conține și bacterii periculoase pentru om!

Procesarea și standardele de siguranță pot fi diferite în cazul produselor destinate animalelor și al celor destinate consumului uman.

ADVERTISEMENT