Fotbal intern

De ce nu poate Gaz Metan să îl suspende pe Mihai Teja! Ce spune regulamentul şi ce despăgubiri va plăti antrenorul FCSB!

28.12.2018 | 17:30
De ce nu poate Gaz Metan sa il suspende pe Mihai Teja Ce spune regulamentul si ce despagubiri va plati antrenorul FCSB
Aventura lui Mihai Teja la FCSB nu a început tocmai bine. Antrenorul nu a reziliat de cumun acord contractul cu cei de la Gaz Metan. Medieșenii s-au înfuriat și ar fi vrut să-l reclame pe tehnician, spunând că acesta nu are cum să pregătească echipa lui Gigi Becali pentru că se află sub contract cu ei. Între timp, Teja a fost deja prezentat de latifundiarul din Pipera. Becali nu a ezitat și l-a lăudat pe antrenor  în plină conferință de presă. Mai mult de atât, patronul roș albaștrilor a anunțat că i-a dat mână liberă lui Teja preț de 6 luni de zile. O singură condiție are de îndeplinit antrenorul pentru a-și asigura postul: trebuie să ia campionatul.
Nervii medieșenilor s-au întins însă la maximum. Conducerea echipei spune că Teja nu și-a reziliat acordul cu Gaz Metan. FANATIK a aflat că ardelenii ar fi vrut să îi pună piedici antrenorului pentru că i-a trădat. “Nu există niciun act de reziliere, n-am apucat să facem acte. Cei de la FCSB ne-au luat pe nepregătite și ceea ce pot să vă spun e că Teja a avut doar un acord verbal din partea noastră. În plus, mi se racolează jucatori. Nu mi se pare normal cum suntem tratați! N-am avem nici măcar o hârtie scrisă de la FCSB”, a declarat  Ioan Mărginean pentru realitateasportivă.

De ce nu poate Gaz Metan să îl suspende pe Mihai Teja! 12.000 de euro îl costă despărțirea!

Doar că regulamentele din România nu permit acest lucru. Concret, conform acestora, tehnicianul nu poate fi suspendat dacă își dă demisia. În schimb, Teja trebuie să plătească 50 la sută din veniturile încasate la club. “Mihai Teja nu poate fi suspendat dacă trimite hârtie prin care își anunță demisia. El va trebui să înapoieze și o sumă de bani. O comisie se va întruni și va decide rezilierea unilaterală a înțelegerii dintre antrenor și club“, a declarat Emilian Hulubei, președintele AFAN și unul dintre cei mai importanți specialiști în zona juridică din fotbalul românesc, pentru FANATIK.

Concret, Mihai Teja va trebui să achite jumătate din salariile primite de la Gaz Metan de la sosirea sa în vară. Cum salariul său a fost de 4.000 de euro pe lună, Teja va fi obligat să achite drept despăgubiri 12.000 de euro. O nimica toată în condițiile în care la FCSB va avea o remunerație lunară de minimum 8.000 de euro, care poate crește, conform bonusurilor de performanță, la 10.000 de euro! Practic, Gigi Becali a avut dreptate atunci când a spus, pentru FANATIK, că Teja nu poate păți nimic pentru că a trimis hârtie de demisie către ardeleni!

Mihai Teja, suspendat de Gaz Metan! Gigi Becali si Mihai Teja la conferinta de presa a prezentarii noului antrenor al FCSB, desfasurata la Palatul din Aleea Alexandru din Bucuresti, marti 27 decembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Gigi Becali și Mihai Teja în timpul conferinței de prezentare

Teja nu poate păți nimic, FCSB poate fi amendată sau poate avea transferurile interzise!

Conflictul dintre FCSB și Gaz Metan se poate extinde la nivelul transferurilor, dacă părțile nu vor ajunge rapid la un numitor comun. Este posibil ca Gigi Becali, renumit pentru faptul că este un afacerist iscusit, să găsească o soluție astfel încât războiul iscat de situația lui Mihai Teja să fie oprit cât mai curând. Cum Becali dorește câțiva fotbaliști ai Gazului, este posibil ca ardelenii să renunțe la intențiile revanșarde față de gruparea roș-albastră.
Dacă lucrurile nu vor reveni la normal, cei de la Gaz Metan ar putea să le facă rău steliștilor. Conform regulamentelor în vigoare, Mihai Teja nu poate fi suspendat de ardeleni, dar aceștia se pot adresa comisiilor împotriva celor de la FCSB în legătură cu jucătorii Olaru, Iulian Cristea, Boubacar Fofana sau Antoni Ivanov. Astfel, dacă fotbaliștii aflați sub contract cu cei de la Gaz Metan au fost contactați de reprezentanți ai roș-albaștrilor și acest lucru poate fi dovedit, FCSB riscă o amendă usturătoarea sau se poate alege cu interzicerea transferurilor cel puțin pentru o perioadă de mercato. Dovada în acest sens nu poate fi reprezentată de afirmațiile publice ale lui Gigi Becali, care a spus în mod repetat ce fotbaliști de la Mediaș dorește, fiind nevoie de lucruri palpabile precum oferte scrise sau discuții cu oficiali steliști. Este greu de crezut, însă, că se va ajunge în acest punct.
* 2 este locul pe care îl ocupă FCSB în clasamentul Ligii 1 Betano