Sport

De ce nu rezistă jucătorii la presiunea din Giulești? „Se prăbușește tribuna!”

Nu toți jucătorii fac față la presiunea suporterilor pe stadionul Giulești, Lucian Ionescu și Adrian Iencsi, dezvăluiri savuroase.
16.08.2023 | 10:34
De ce nu rezista jucatorii la presiunea din Giulesti Se prabuseste tribuna
Lucian Ionescu și Adrian Iencsi, dezvăluiri despre presiunea uriașă de la Rapid. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Galeria Rapidului îi poartă pe jucători spre victorie, însă în același timp taxează la sânge evoluțiile mai slabe, ceea ce se transformă într-o armă cu două tăișuri. La „SUFLET DE RAPIDIST” aflăm mai bine ce înseamnă acest lucru.

Lucian Ionescu și Adrian Iencsi știu ce înseamnă presiunea din Giulești: „Poate fi negativă pentru jucătorii noștri”

Lucian Ionescu a ținut să abordeze un subiect interesant în cadrul noii emisiuni FANATIK dedicată fanilor „alb-vișinii”, mai ales în contextul în care jucătorii au fost apostrofați de suporteri după înfrângerea în fața Petrolului.

ADVERTISEMENT

„Mai aveam eu o întrebare către tine, legată de presiunea tribunei, care e una fabuloasă în Giulești! Doar că uneori poate fi o presiune negativă chiar pentru jucătorii noștri”, a spus ofițerul de presă al giuleștenilor.

Rapidistul i-a adus în discuție pe trei dintre jucătorii cei mai cunoscuți care au cedat presiunii din Giulești: „De ce îți pun întrebarea asta? Au fost pe vremuri doi fundași laterali la noi, Apostol de la Bacău și Petre Marin, care în esență e rapidist, chiar dacă a evoluat la Steaua. Inclusiv Ion Viorel.

ADVERTISEMENT

Ei mi-au spus la vremea respectivă, fiecare în perioada lui: ‘Bă, nu rezist la presiunea din Giulești! Chiar dacă publicul ne încurajează, parcă se prăbușește stadionul pe mine! Când trec prin dreptul tribunei a doua, mi se pare că se prăbușește peste mine!’. 

Mai ales jucătorii de bandă, care erau permanent aproape de tribune. Acuma să zici că peluza e cea care conduce tot, dar pe vremuri era tribuna a doua”, a mai completat Lucian Ionescu.

ADVERTISEMENT

Adrian Iencsi nu a avut niciodată astfel de probleme: „Voiam să fie stadionul arhiplin”

Adrian Iencsi recunoaște că sunt jucători care au astfel de probleme, însă el s-a hrănit cu presiunea tribunelor: „Da, simți e ceva. Eu îmi aduc aminte. Bine, eram mic. Nu-mi tremura nimic! Niciodată! Am fost atât de dezinvolt! De altfel ăsta era și felul meu de a fi. 

Emoțiile le aveam doar atunci cu o zi înainte de partidă, poate în ziua partidei, când mă concentram, dar în momentul în care fluiera arbitrul aveam o dorință foarte mare”.

ADVERTISEMENT

Modul în care suporterii rapidiști se manifestau îi dădeau și mai mult încredere pe teren: „Voiam să fie stadionul arhiplin, îmi plăcea atmosfera și niciodată nu cred că am avut emoții. Crede-mă!

Ba din contră! Parcă suporterii simțeam că mă împing de la spate și aveam o energie de nedescris! Am debutat în Giulești cu U Cluj. O victorie cu 1-0”. 

„SUFLET DE RAPIDIST” e LIVE doar pe site-ul FANATIK.RO, în fiecare marți, de la ora 13:30. Emisiunea va putea fi urmărit de către oricine, în premieră, pe Facebook și YouTube începând de joi, ora 10:30.

Adrian Iencsi și Lucian Ionescu, despre presiunea uriașă de la Rapid

ADVERTISEMENT